کوشش برای توقف حراج اشیای تاریخی ایران در لندن

به گزارش تور چین ارزان، سازمان میراث فرهنگی کوشش می نماید تا با توقف حراجی ، آثار آنتیک موجود در این حراجی را به ایران بازگرداند.

کوشش برای توقف حراج اشیای تاریخی ایران در لندن

حراجی آثار آنتیک (عتیقه ها و آثار تاریخی) کریستیز روز سوم ژوئیه (12 تیر) در لندن برگزار می گردد و درمجموع 110 اثر باستانی از تمدن های مصر، روم، یونان، ایران و غیره به فروش گذاشته خواهد شد.

مدیرکل حقوقی و املاک سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت:

کوشش می کنیم تا از فروش تعدادی از اشیای تاریخی ایران در حراجی کریستیز لندن که در 10 روز آینده انجام می گردد، جلوگیری کنیم.

از میان این 110 اثر، حضور چهار اثر از تمدن ایرانی نیز قابل توجه است:

  • سفال گِلی مربوط به دوره اشکانیان (سده سوم قبل از میلاد مسیح) با قدمت بیش از دو هزار سال و با قیمت تقریبی بین 19 هزار و 890 تا 56 هزار و 520 دلار
  • ظرف سفالین لعابی فیروزه ای مربوط به اواخر دوره اشکانی و اوایل دوره ساسانی (حدود سده سوم پس از میلاد) با قیمت تقریبی 15 هزار و912 تا 26 هزار و 520 دلار
  • بزکوهی برنزی متعلق به دوره اشکانیان (سده دوم قبل از میلاد)، سپر طلایی نقره ای اشکانی (حدود قرن دوم پیش از میلاد مسیح) با قیمت تقریبی 39 هزار و 780 تا 66 هزار و 300 دلار

این آثار ایرانی هستند که قرار است در این حراجی به فروش گذاشته گردد و این احتمال وجود دارد که مشتریانی با بیش از قیمت تقریبی داشته باشند.

به گفته شقاقی پیش از این نیز در پرونده ای مانند پرونده سرباز هخامنشی پیروز به توقف فروش این شی در نیویورک شدیم.

او اضافه کرد:

اداره کل موزه های سازمان میراث فرهنگی باید به صورت مکتوب این موضوع را به ما اعلام کند تا با ارائه اسناد مکتوب و معتبر بتوانیم جلوی این حراجی را بگیریم و اشیای متعلق به ایران را به کشور برگردانیم.

محمدرضا زاهدی رییس اداره اموال اداره کل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی نیز این اشیا را متعلق به ایران می داند.

بنا بر اظهارات زاهدی، اصل این اشیا رویت نشده؛ چراکه این اشیا به وسیله حفاری غیرمجاز به دست آمده و به صورت غیرقانونی از کشور خارج شده است، اما بر اساس عکس های منتشرشده در خبرگزاری ها احتمال زیاد می رود که این اشیا اصل و متعلق به ایران باشد.

زاهدی گفت:

البته از روی عکس به طور دقیق نمی توان اظهار نظر کرد، اما ظواهر نشان می دهد این اشیا اصل است و به ایران تعلق دارد، لذا باید بتوانیم برای بازگرداندن این اشیا اقدام کنیم.

البته ارائه مدرک و سند در این خصوص سخت است، چراکه این اشیا به صورت غیرقانونی از کشور خارج شده و ارائه سند و مدرکی که نشان دهد این آثار متعلق به ایران است و به صورت غیرقانونی در این حراجی به فروش گذاشته شده، مشکل است.

منبع: کجارو / ایرنا
انتشار: 17 آذر 1403 بروزرسانی: 17 آذر 1403 گردآورنده: chinaro.ir شناسه مطلب: 2660

به "کوشش برای توقف حراج اشیای تاریخی ایران در لندن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کوشش برای توقف حراج اشیای تاریخی ایران در لندن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید