تور چین
چین همچنان برای بسیاری از بازدیدکنندگان خارجی سرزمینی از رازها و غافلگیریها باقی مانده است، شاید به این خاطر که در طول قرن بیستم به شکل زیادی از باقی جهان ایزوله بوده است. امروزه اما این کشور درهایش را به روی دنیا باز کرده و تور چین به یکی از بهترین سفرها برای زوجها و خانوادهها از سراسر جهان تبدیل شده است. دلایل بیشماری وجود دارند که میتوانند شما را قانع کنند تا یکی از فراموشنشدنیترین سفرهای زندگیتان را داشته باشید؛ اما شاید مهمترینش این باشد که کشورهای کمی در این دنیای بزرگ وجود دارند که میتوانند چنین گستره متنوعی از تجربیات را به شما ارائه دهند؛ از بناهای باستانی به جا مانده از هزاران سال پیش تا سازههای مدرن در اشکال مختلف، آن قدر مکان و جاذبه دیدنی و مشهور در اینجا وجود دارند که این کشور را به مقصدی ایدهال برای هر مسافری با هر سلیقهای تبدیل میکنند. ناپلوئن زمانی گفته بود: "در چین یک هیولا خوابیده است. بیدارش نکنید، چون وقتی بیدار شود دنیا را تکان خواهد داد". خب آن هیولا بیدار شده، سرش را پایین انداخته و با سرعتی باورنکردنی به سمت آینده میدود. این سرزمین سریعتر از هر جایی روی این کره خاکی تغییر کرده است، اگر هر سال هم به تور چین بروید با دنیایی جدید روبهرو خواهید بود.
چرا تور چین؟
پکن قلب تاریخ چین است، جایی که در آن خانههای حیاطدار در محلههای قدیمی (hutong) با کوچههای باریک به خط شدهاند و روش سنتی زندگی با وجود رویه مداوم توسعه همچنان ادامه دارد. پایتخت همچنین شامل تعداد زیادی از جاذبههایی است که دیدنشان برای درک دنیای متفاوت این سرزمین ضروری است. در تور چین حتما باید از شهر ممنوعه دیدن کنید، مجموعهای خیرهکننده از قصرها که در اوایل صده 1400 ساخته شدهاند و در مدت 500 سال 24 امپراتور در آنجا حکمرانی کردهاند. پنهان شده از دیدگان در پشت دیوارهای با ابهت و خندقی عمیق، در آن سو دنیایی متفاوت قرار گرفته است، شامل پلهای مرمری، باغهای آرامشبخش و هزاران اتاقی که زمانی منزلگاه امپراتورها و خادمانشان بودهاند. زمانی حتی نه چندان دور، مردم معمولی نمیتوانستند وارد این قلمرو محصور شده شوند و بسیاری از افراد خاندان سلطنتی هم به ندرت از آن بیرون آمدهاند. کمی آن طرفتر میدان تیانانمن قرار دارد که رویای به حقیقت پیوسته مائو است، رویای ساخت بزرگترین و باشکوهترین میدان روی زمین. میدان تیانانمن طراحی شده تا بتواند نیم میلیون نفر را در خود جای دهد. وقتی پا به این میدان بگذارید تصور این که رژههای نظامی در اینجا چه قدر خیرهکننده هستند راحت خواهد بود.
دیوار بزرگ چین را یکی از عجایب بیتکرار ساخته دست بشر میدانند. این دیوار 8850 کیلومتری پر بازدیدترین جاذبه این سرزمین و محبوبترینشان در بین مسافران تور چین است. چینیها مثلی دارند که میگوید شما تا از دیوار بزرگ بالا نروید یک مرد واقعی نخواهید شد. شانس با شما است، چرا که بخشهای محبوب دیوار بزرگ در مناطق Badaling و Mutianyu به راحتی با یک سفر یک روزه از پکن قابل دسترس هستند. هر دوی این مکانها به تلهکابین مجهز شدهاند، بنابراین شما میتوانید تمام انرژیتان را برای راه رفتن بر روی خود دیوار ذخیره کنید. دیوار بزرگ یک سازه شکوهمند و یک دستاورد مهندسی باورنکردنی است. کاخ تابستانی پکن، جاذبه اعجابانگیزی دیگری در بیرون شهر است، جایی که خانوادههای سلطنتی برای فرار از گرمای تابستانها به آنجا پناه میبردند. در حالی که شهر ممنوعه تماما در مورد قدرت و تحت تاثیر قرار دادن بازدیدکنندگانش بود، کاخ تابستانی تنها مکانی برای استراحت و لذت بردن به شمار میرفت.
ارتش سفالی را کشاورزان چینی در سال 1974 کشف کردند، زمانی که در حال کندن چاه آب بودند. حالا این پیادهنظام و سوارهنظام سنگ شده، لقب یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین کشفیات باستانشناسی قرن بیستم را از آن خود کردهاند. بسیاری از مسافران تور چین تنها برای دیدن این ارتش باشکوه به این سفر میآیند. شین شی هوانگ، اولین امپراتور چین، در مورد زندگی بعد از مرگ تفکراتی وسواسی داشت و برای این که تضمین کند بعد از مرگش هم در آن دنیا راهبر و امپراتور خواهد ماند، دستور ساخت ارتشی سفالی را داد تا او را در آنجا همراهی کنند. نتیجه این دیوانگی، ارتشی از هزاران سرباز آماده به جنگ با اندازههای واقعی است؛ ارتشی که تمامشان لباس رزم به تن دارند و در آرایشی نظامی به خط شدهاند. سربازان در سه ساختمان مختلف یا سه حفره نگهداری میشوند، در هر کدام از این حفرهها کارهای باستانشناسی همچنان در حال انجام است. هنوز هم سربازها و دستسازهای بیشتری در حال کشف هستند. تخمین زده میشود تنها در حفره اول 6000 سرباز کشف شود. در تور چین به شیان بروید و جزئیات باورنکردنی این سربازها و اسبها را ببینید. به شکل شگفتانگیزی هیچ کدام از این مجسمهها شبیه به هم نیستند؛ هر کدام چهره، قد و جزئیات مختص خودشان را دارند. گاهی با دیدن آنها این فکر به ذهن میآید که انگار چندین هزار نفر به یکباره سنگ شدهاند و از دنیا رفتهاند تا پادشاهشان را در دنیای دیگر همراهی کنند.
اگر اطلاعاتتان از غذاهای چینی محدود به سکانسهای غذا خوردن در فیلمهای جکی چان، برنامههای آموزش آشپزی یا حتی چند رستوران چینی است که در شهرتان پیدا میشوند، باید بگوییم شما هنوز در ابتدای راه شناخت این سبک آشپزی خارقالعاده هستید. غذاهای چینی متنوع و فوقالعاده سلامت هستند، هر منطقه و هر استان این سرزمین پهناور هم چاشنیهای خاص خودش را به آن اضافه کرده است. یکی از غذاهایی که در تور چین حتما باید آن را امتحان کنید اردک پکنی است. اردک سرخ شده و ترد به صورت کامل به سر میز شما آورده شده و با مهارتی مثالزدنی تکه تکه میشود.
حالا باید یک لقمه خوشمزه به سبک چینی برای خودتان درست کنید: مقداری سس روی نان بخار پز شده بگذارید، بعد مقداری گوشت اردک، پیازچه و خیار و آن وقت یکی از خوشمزهترین لقمههایی که تا حالا برای خودتان پیچیدهاید را در دست خواهید داشت. شیان سنتی دیرینه در تهیه کلوچههای بخارپز شده دارد. از نظر اولویتهای سفر به شیان، خوردن کلوچه بخارپز شده همردیف بازدید از ارتش سفالی است. خمیرهای نازک و خوشطعم با انواع خوراکها شامل گوشت، مرغ، ماهی و انواع سبزیجات پر میشوند. در تور چین به هیچ عنوان چشیدن طعمهای چایهای خوشعطر چینی را هم فراموش نکنید.
رفتن به تور چین بدون سر زدن و دیدن طبیعت خارقالعاده این سرزمین کامل نمیشود. آبراهها و رودها همیشه رگهای رساننده خون به این کشور بودهاند و یکی از سحرآمیزترینشان رودخانه یانگتسه، سومین رودخانه بلند دنیا است. این رود 6500 کیلومتری از تبت تا شرق چین در نزدیکی شانگهای ادامه پیدا میکند. جذابترین بخش رودخانه از میان منطقه سه دره (Three Gorges)، یکی از خارقالعادهترین مناطق طبیعی چین عبور میکند. در تور چین با تورهای کشتی کروز در این مسیر همراه شوید و از میان آبراههای باریک عبور کنید، در حالی که دیوارههای کوههای اطرافتان این حس را به وجود میآورند که انگار به عمیقترین گودال دنیا پرتاب شدهاید. کروز رودخانه یانگتسه همچنین شما را به دیدن سد سه دره میبرد، بزرگترین نیروگاه برقآبی دنیا و بزرگترین پروژه ساختمانی چین بعد از دیوار بزرگ.
شانگهای شهر تضادها است؛ جایی که شرق و غرب به هم رسیدهاند. در اینجا افق یک اسکله تاریخی را ساختمانهای مدرن، آسمانخراشها و نورهای رنگارنگ نئونیشان پر کردهاند. رمانتیکترین بخش شانگهای بدون شک همین اسکله باند است و با وجود ساختمانهایی که از دهه 1930 دستنخورده باقی ماندهاند، این بخش شهر حال و هوای شهرهای اروپایی را دارد؛ دورهای که در آن شانگهای مرکز اصلی حمل و نقل و تجارت برای قدرتهای استعماری مانند فرانسه و بریتانیا بود. امروزه شانگهای به والاستریت آسیا تبدیل شده است؛ مردم این شهر نیز به اندازه آسمانخراشهای پودانگ مدرن هستند، لباسهای طراحان معروف بر تن مردم نشسته و خرید به سرگرمی اصلیشان تبدیل شده است. شانگهای همچنین به شما این فرصت بینظیر را میدهد که در تور چین در قالب سفرهای یک روزه از مکانهایی دیدنی مانند سوژو و دریاچه غربی در هانگزو دیدن کنید. اگر با هواپیما به شانگهای رسیدید سعی کنید با قطار فوق پر سرعت Maglev به شهر بروید. این سریعترین قطار شهری دنیا میتواند تا 480 کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد. کمربندهایتان را محکم ببندید چرا که قرار است تنها در 8 دقیقه 40 کیلومتر را بپیمایید.
خرید در تور چین
اگر شیفته و دلداده خرید کردن هستید، در تور چین به جای درستی خواهید رفت. خرید کردن یکی از محبوبترین سرگرمیهای چینیها است. در این بین شما هم میتوانید هر آن چیزی که فکرش را بکنید را با قیمتهای ارزان و مقرونبهصرفه پیدا کنید. برای این که بهترین تجربه از خرید را در مدت سفرتان داشته باشید، باید مهارتهای چانه زدن خود را بالا ببرید. در ادامه شما را در مورد مکانهایی که باید از آنها خرید کنید، بهترین کالاهایی که میتوانید تهیه کنید و نکتههایی در مورد چانه زدن را به شما ارائه میدهیم.
در تور چین در کجا خرید کنیم؟
این که در تور چین، کجا را برای خرید انتخاب کنید، به این بستگی دارد که به دنبال چه چیزی میگردید و چه سبک خرید کردن را دوست دارید. در همه جای کشور، به خصوص در شهرهای بزرگ، هر روز به تعداد فروشگاههای چند بخشی لوکس و مالهای پر زرق و برق عظیم افزوده میشود. اگر هم چانه زدن و خوردن خوراکیهای خوشمزه در زمان خرید، شما را بیشتر راضی میکند میتوانید به بیشمار بازارهای دستدوم فروشی، بازارهای خیابانی و بازارهای شبانه سر بزنید. فروشگاههای چند بخشی، مالها و فروشگاههای سطح شهر معمولا از ساعت 10 صبح تا 10 شب باز هستند. ساعات کاری بازارها اما متفاوت است، برخی تنها در آخر هفتهها فعال هستند، برخی شب هنگام و برخی هم در تمام طول هفته.
در پکن، یکی از اصلیترین مقصدهای توریستهای تور چین، تعداد زیادی مکان عالی برای خرید وجود دارد. یکی از آنها بازار کوچه ابریشم است؛ برخلاف نامش، در این بازار سربسته 5 طبقه، خیلی خیلی بیشتر از محصولات ابریشمی عرضه میشوند. در میان 100 دکهای که گوش تا گوش در کنار هم قرار گرفتهاند، شما میتوانید انواع لباس، کفش، چمدان، عینک آفتابی، اسباببازی، صنایع دستی و خیلی چیزهای دیگر را پیدا کنید. اورینتال پلازا یک مال لوکس تازه تاسیس است که با فروشگاههای برندهای نامآشنا و محصولات لوکس پر شده است. در زمان خرید در چین به یاد داشته باشید که کالاهای لوکس وارداتی به خاطر مالیاتها و هزینههای گمرک گرانتر از قیمت معمولشان هستند. بازار آخر هفته پانجیایوان یک بازار روباز بسیار بزرگ با بیشتر از 3000 غرفه است. این بازار از طلوع آفتاب تا حدود ساعت 3 بعدازظهر در آخر هفتهها باز است.
شانگهای، این شهر چشمنواز و آیندهنگرانه هم تجربه خریدی به شما میدهد که در تور چین نباید به هیچ عنوان آن را از دست بدهید. جاده نانجینگ، اصلیترین خیابان خرید در شانگهای است. در اینجا تعداد بیشماری از فروشگاههای لوکس و مراکز خرید بزرگ و کوچک از شرق تا غرب خیابان به خط شدهاند. برای خرید کالاهای برندهای معروف باید به جاده Hauihai بروید. فروشگاههای این برندها را در تعداد زیادی از مالها و فروشگاههای چند بخشی این خیابان پیدا خواهید کرد. در فضای باز و جذاب بازار آنتیک فروشی جاده دونگتای هم میتوانید کالاهای ارزان قیمت شامل آنتیک، ظروف سفالی و جواهرات خریداری کنید.
در چین چه بخریم؟
اما بهترین کالاهایی که میتوانید در تور چین بخریم چه چیزهایی هستند؟ لباس در رده اول قرار میگیرد؛ در سفرتان شما میتوانید لباسهای مختلفی را با قیمتهای فوقالعاده پایین تهیه کنید. البته به کیفیت خیلی دقت کنید، مخصوصا وقتی کفش یا لباسهای زمستانی تهیه میکنید. جواهرات، صنایع دستی و وسایل آنتیک و قدیمی از دیگر کالاهایی هستند که میتوانید در سفرتان بخرید. البته به یاد داشته باشید که خیلی از کارهای آنتیک واقعا باستانی نیستند. اگر کالایی واقعا بیشتر از 100 سال قدمت داشته باشد برای خارج کردن آن از کشور باید رسید خرید را همراه داشته باشید و کارهای دفتری مربوط به خروج آن را انجام دهید. دیگر کالاهایی که در چین ارزش خرید دارند، شامل یشمهای ارزان قیمت و با کیفیت، ظروف سفالی، پارچه، ابریشم و کارهای چوبی تزئینی هستند.
هنر باستانی چانه زدن در چین
تجربه خرید در تور چین بدون یک چانه زدن درست و حسابی به سبک قدیمی کامل نمیشود. چانه زدن بخش مفرح خرید در این سرزمین است. اول از همه مهم است بدانید کجا اجازه دارید چانه بزنید و کجا نه. به طور معمول در فروشگاههای بزرگ و فروشگاههای چندبخشی، جایی که قیمتها مشخص شدهاند نمیتوانید انتظار داشته باشید که با چانه زدن بتوانید این قیمتها را پایین بیاورید. در بازارها و مغازههای معمولی اما میتوانید تا توان دارید چانه بزنید. قبل از خرید هر چیزی بهتر است در ابتدا ایدهای کلی از قیمت قابل قبول و واقعی کالا (یا به معنای دیگر قیمت کالا برای مردم محلی) را پیدا کنید.
برای فهمیدن قیمت واقعی، قیمت خیلی خیلی کمتری از قیمت اصلی که فروشنده به شما گفته را به او بگویید، برای مثال 20 درصد یا حتی کمتر. به یاد داشته باشید اولین قیمتی که به فروشنده برگردانید قیمت مرجع شما خواهد بود؛ از آن به بعد قیمت تنها بالاتر از آن عدد میرود. شما ممکن است چندین بار رفت و برگشت پیشنهادها را داشته باشید و در انتها در جایی در این میانه توقف کنید. در تور چین در هنگام خرید و چانه زدن مهم است که در همه حال آرام و مودب بمانید؛ بالاخره به سفر آمدهاید که تفریح کنید نه دعوا. در ضمن خود را خیلی مشتاق برای خرید یک کالا نشان ندهید.
اگر مطمئن نیستید که قیمت قابل قبول و واقعی یک کالا چیست، جایی در میانه چانه زدن فروشگاه را ترک کنید. اگر فروشنده شما را صدا کرد حاضر است قیمت را پایینتر بیاورد، اگر هم به رفتن شما اعتنایی نکرد این نشان میدهد که قیمت پیشنهادی شما خیلی پایین بوده است و فروشنده از این فروش قرار نبوده سودی نصیبش شود. وقتی به این صورت قیمت حدودی را به دست آوردید، در فروشگاه بعدی میتوانید با اعتمادبهنفس بیشتری چانه بزنید. در هنگام چانه زدن اشاره به معایب کالا (واقعی یا مندرآوردی) کمک میکند قیمت پایینتر بیاید. فروشندهها معمولا کاغذ و قلم یا ماشین حساب برای راحتتر کردن فرایند چانه زدن دارند. سعی کنید مقدار زیادی پول به فروشنده نشان ندهید چون در این صورت او متوجه خواهد شد شما میتوانید پول بیشتری خرج کنید. همچنین برای این که موفقیت بیشتری داشته باشید خوب است که لباسهای گران نپوشید و جواهرات به همراه نداشته باشید. چانه زدن ممکن است زمانبر باشد، ولی در انتها یکی از بهترین بخشهای خرید شما در تور چین خواهد بود.
بهترین زمان برای رفتن به تور چین
قبل از صحبت در مورد آب و هوا و بهترین زمان سفر، بهتر است اول در مورد زمانهایی بحث کنیم که در آنها نباید به تور چین برویم. وضعیت آب و هوا به کنار، تا جایی که امکان دارد از رفتن در زمان هر کدام از تعطیلات ملی اجتناب کنید. احتمالا از خودتان میپرسید دلیل این هشدار جدی چیست. داستان از اینجا شروع شد؛ در دهه 1990 دولت چین برنامهای با نام هفتههای طلایی را معرفی کرد، روزهای تعطیلی که به کارمندان و کارگران اجازه میدادند به سفر بروند و به این صورت صنعت توریسم داخلی توسعه یابد. بر خلاف کشورهای غربی، یک کارگر چینی معمولی، انعطافپذیری کم یا هیچگونه انعطافی برای برنامهریزی مرخصیها و تعطیلاتش ندارد. در نتیجه کل این کشور چند میلیارد نفری عملا در یک زمان به تعطیلات میروند.
اگر بخواهیم خلاصهاش کنیم این طور میشود: اگر روزی هوس کردید در این دوران به سفر بروید یا بخواهید مکانی را ببینید که یک جاذبه توریستی تلقی میشود، به احتمال زیاد خیلی زود اشتیاق خود برای زندگی را از دست خواهید داد. شاید با این تشبیه بتوان تصویر بهتری را به شما انتقال داد: تصور کنید کل تعطیلات ما در سال محدود به یک هفته عید نوروز بود و عین 80 میلیون نفر جمعیت هم تصمیم میگرفتند به شمال بروند! لازم نیست دورههای تخصصی اقتصاد ببینید تا پیامدهای عرضه و تقاضای این جریان را متوجه شوید. رقابت و قیمتهای پروازها، قطارها و اتوبوسها تا جای ممکن بالا میروند. در این بین، فکر در افتادن با یک میلیارد مسافر چینی دیگر برای به دست آوردن راحت یک بلیت را هم نکنید. همین داستان در مورد هتلها، رستورانها و دیگر خدمات مرتبط به گردشگری وجود دارد. اگر در نهایت در این دوران به تور چین رفتید، بهتر است از خیلی قبلتر رزروهای خود را انجام دهید. سعی کنید به مکانهای توریستی کمتر محبوب رفته یا کلا منتظر بمانید تا همه به سر کارهایشان برگردند.
اما این سه هفته طلایی ملی که باید حواستان به آنها باشد چه هستند؟ سال نوی چینی را با کمترین بحث میتوان به عنوان بدترین زمان برای رفتن به تور چین معرفی کرد (البته هستند کسانی با زاویه دید متفاوت که این دوره را یکی از بهترین زمانها برای این سفر میدانند). زمان دقیق سال نو، هر سال تغییر میکند چرا که بر اساس تقویم قمری مشخص میشود اما معمولا در اواخر ژانویه تا نیمههای فوریه است. این تعطیلات در عمل دو هفته است اما بسیاری از چینیها تنها هفته اول به سر کار نمیروند. سال نوی چینی مهمترین تعطیلات سنتی این سرزمین بوده و به نوعی همانند کریسمس در غرب است. جمعیتی بسیار زیادی (زیاد در مقیاسهای چین) به سر کار نرفته و به سمت شهرهایشان میروند تا در کنار خانوادههایشان باشند. بسیاری از کسب و کارها به طور کامل بسته میشوند، در نتیجه گزینههایتان برای غذا خوردن و خرید کردن به خصوص در شهرهای کوچک محدودتر خواهد بود. البته اگر از جمعیت زیاد بدتان نمیآید میتوانید از کلی تفریح و هیجان شامل فستیوالها و جشنهای خیابانی لذت ببرید. تعطیلات یک هفتهای روز ملی، جشن تاسیس جمهوری خلق است؛ در این دوران به احتمال زیاد فرصت دیدن شهر ممنوعه که در نزدیکی راهپیمایی میدان تیاآنمن هست را نخواهید داشت. تعطیلات روز کارگر هم تا سال 2008 یک هفتهای بود اما بعد از پیامدهای غیرمنتظره این همه خوشی، به 3 روز تقلیل پیدا کرد. تعطیلات روز کارگر به اندازه دیگر تعطیلات شلوغ نیست اما به هر حال بهتر است در این دوره هم به تور چین نروید.
بهترین زمان برای رفتن به تور چین از نظر آب و هوا
نوبت به انتخاب بهترین زمان برای رفتن به تور چین که میرسد کار سخت میشود، مخصوصا به این خاطر که با کشوری بسیار بزرگ با آب و هوای کاملا متفاوت در هر نقطهای طرف هستید. کلی اگر بخواهیم بگوییم، پاییز و بهار بهترین زمانها برای رفتن به این سفر هستند. هر زمانی از مارس تا می و از سپتامبر تا اوایل نوامبر بهترین دورهها برای داشتن یک سفر بهیادماندنی و عالی هستند.
یک راه خوب برای تصمیمگیری در مورد زمان سفر تقسیم کردن چین بین فصلها و مناطق مختلف است. بهار زمانی خوب برای رفتن به تقریبا در هر جایی در کشور است. در برخی از مناطق به خصوص در شمال هوا ممکن است هنوز سرد باشد ولی در مجموع خوب و دلپذیر است. یک مورد استثنا در این بین تبت است که در هر بهار به مدت دو ماه به روی مسافران خارجی تور چین بسته میشود. زمان این محدودیت هر سال متفاوت است، بنابراین بهتر است قبل از سفر از زمان دقیقش مطمئن شوید. آوریل و ژوئن هم ماههای خوبی برای رفتن به این سرزمین پهناور هستند. نیمههای تابستان وقت خوبی برای رفتن به تبت، هاینان و دیگر مکانها در شمال چین است. مناطقی هم در مرکز چین وجود دارند که در این دوره فوقالعاده گرم میشوند، بنابراین اگر طاقت گرمای شدید را ندارید آنها را از لیستتان حذف کنید.
جنوب چین آب و هوایی گرمسیری و استوایی دارد؛ تابستانها گرم و شرجی هستند و دمای هوا ممکن است تا 40 درجه هم بالا برود. مکانهایی که بهتر است در تابستان از آنها بازدید نکنید شامل چونگکینگ در سیچوان، نانجینگ و ووهان میشوند. مناطقی مانند شینجیانگ، دونگبی و مغولستان داخلی هم در تابستانها هوای فوقالعاده گرمی دارند، با این که در شمال کشور قرار دارند. یکی دیگر از فصلهایی که باید به آن توجه کنید، فصل بارانی است. اگر میخواهید از آوریل تا آگوست به تور چین و مناطق جنوبی مانند گویلین بروید، خود را برای تاخیر در پروازها یا حتی لغو شدنشان به صورت کامل به خاطر بدی آب و هوا آماده کنید. در این زمان از سال بهتر است به سراغ قطارهای سرعتبالا بروید که سریع و راحت هستند و به ندرت تاخیر دارند. مانند بسیاری از نقاط دنیا در این زمان دانشآموزان در تعطیلات سالانه خود هستند و مردم زمانهای بیشتری برای سفر و تفریح دارند. تابستانها زمانهای شلوغی هستند و بسیاری از چینیها در این زمان سعی میکنند از جاذبههای کشورشان دیدن کنند. در این دوره مسافران خارجی نیز باید انتظار پرداخت قیمتهای بالای فصل پرگردشگر را داشته باشند.
برای پکن، زمستانها سخت و تابستانها گرم هستند، در نتیجه بهار و اواخر پاییز بهترین زمانها برای رفتن به تور چین و بازدید از این پایتخت افسانهای به حساب میآیند. پاییز وقت خوبی برای بالا رفتن از دیوار بزرگ و دیدن رنگهای پاییزی درختان به خط شده در کنار دیوار نیز است. پاییز همچنین وقت خوبی برای دیدن شهرهایی است که در تابستان فوقالعاده داغ هستند، مانند شینجیانگ، جایی که تغییر رنگ درختان منظرههایی خارقالعاده خلق میکند یا هنگ کنگ که در در تابستان فوقالعاده شرجی است. اگر پاییز به چین میروید توصیه میکنیم لباسهای گرم همراه ببرید، چرا که صبحها و غروبها هوا حسابی خنک میشود.
با این که زمستان در پایینترین رده برای کسب عنوان بهترین زمان برای رفتن به تور چین قرار دارد اما با این حال اگر تحمل سرما را داشته باشید، این سرزمین پهناور جاذبههای زمستانی بیشماری برای ارائه دارد. غیر از بهره بردن از مزیت قیمت پایین پروازها، وجود جمعیت توریست کمتر یک موهبت عالی برای علاقهمندان به سفر خواهد بود. فستیوال یخ هاربین بزرگترین در نوع خودش در کل جهان است. تحمل کمی سرما برای دیدن این فستیوال و داشتن این تجربه شگفتانگیز ارزشش را دارد. این فستیوال در اوج سرمای زمستان از 24 دسامبر تا 25 فوریه برپا میشود. اندازه مجسمهها و سازههای یخی، شما را شگفتزده خواهد کرد و شب هنگام وقتی که با چراغهای رنگارنگ روشن میشوند فرصتی عالی برای گرفتن عکسهای خیرهکننده به شما میدهند. لباسهای خیلی گرم همراه ببرید چرا که دمای هوا در این زمان در هاربین تا منفی 24 درجه هم پایین میآید و در طول روز هیچگاه بالاتر از صفر نمیرود.
در مجموع میتوان گفت هر فصل مزایا و معایب خودش را دارد، بنابراین گردشگران باید ببینند چه قدر حاضر هستند از محدوده راحتی خود بیرون آیند و سفرشان را بر همان اساس برنامهریزی کنند.
قیمت تور چین
در چند دهه گذشته قیمت هتلها، بلیتها و غذا در چین به آرامی و همزمان با رشد اقتصادی این کشور بالا رفته است. در مقایسه با مقاصد گردشگری مانند کشورهای جنوب شرق آسیا، چین نسبتا گرانتر است، اما در همین حال در مقایسه با کشورهای آمریکای شمالی، اروپایی و استرالیا، تور چین همچنان سفری ارزان به حساب میآید. دانستن این که میخواهید چگونه سفر کنید و در این سرزمین پهناور از چه مکانهایی دیدن کنید، بخش بزرگی از نحوه برنامهریزی شما برای کم کردن هزینههایتان در سفر و داشتن یک تور ارزان چین را مشخص میکنند و همزمان به شما اجازه میدهند تجربهی خوب و راحتی خود در سفر را به حداکثر برسانید.
به طور معمول، هزینه سفر به هر بخشی از این سرزمین بر اساس ثروت نسبی و استاندارد زندگی در آنجا تغییر میکند. ماکائو و هنگ کنگ، خود را در بالای لیست جای دادهاند، جایی که میتوانید انتظار داشته باشید برای تقریبا هر چیزی قیمتهای آمریکا و اروپا را بپردازید. در این بین هنگ کنگ تعداد زیادی اقامتگاه نسبتا ارزان و خوب دارد، در نتیجه مسافران با بودجه محدودتر هم میتوانند یک سفر خوب به این شهر داشته باشند. شانگهای و پکن شهرهای بعدی لیست هستند. برای کسانی که در تور چین به دنبال یک سفر لوکس هستند، قیمتها در این شهرها هم میتواند به اندازه شهرهای اروپایی بالا برود. در این دو شهر هم کولهپشتیگردها و کسانی که به دنبال یک تور ارزان چین هستند، میتوانند با اقامت در هتلهای ارزان قیمت و خوردن غذاهای خیابانی یک سفر با خرج کم و البته بهیادماندنی داشته باشند. باقی شهرها در ردههای پایینتر لیست جای میگیرند. نکته مهم این است که قیمتها پایینتر میروند، هر چه به سمت غرب و استانهای کمتر توسعهیافته در مرکز حرکت کنید.
قیمت هتل، غذا و جابهجایی در تور چین
بعد از هزینه پرواز، هتل بزرگترین بخش از بودجه سفرتان را به خودش اختصاص خواهد داد. در شهرهای بزرگتر و ثروتمندتر مشکلی از بابت پیدا کردن هتلهای 4 ستاره و 5 ستاره نخواهید داشت، اگر میخواهید در تور چین هم مانند باقی سفرهایتان در محیطی بسیار راحت اقامت کنید. سطح توقعتان را که پایینتر بیاورید، تعداد بیشماری گزینه ردهمتوسط پیدا خواهید کرد، انتخابهایی که با گسترش طبقه متوسط این سرزمین هر روز به تعدادشان افزوده میشود. برای آنهایی که میخواهند با کمترین هزینه و با پولی که برای تایلند کنار گذاشتهاند به چین بروند هم گزینههایی وجود دارد، البته اگر مشکلی از بابت هم اتاق شدن با غریبهها و ماندن در خوابگاهها و اتاقهای نه چندان تر و تمیز ندارند.
غذا خوردن در تور چین بسته به انتخابهایتان میتواند هزینههای متفاوتی برایتان داشته باشد، با این توضیح که در هر حالی ارزش پولی که خرج میکنید نسبت به آن خوراکی که نصیبتان میشود بسیار بالا است. انتخابهایتان از غذاهای خیابانی تا رستورانهای شیک و با کلاس که بیشتر مشتریانشان را چینیهای تازه پولدار شده و خارجیان مقیم تشکیل میدهند، متغیر خواهند بود. جابهجایی یکی دیگر از هزینههای اجتنابناپذیر سفرتان خواهد بود، که از پرواز و کرایه تاکسی و ماشین شخصی تا سفر با قطارهای درجه دو و اتوبوسهای بین شهری و حتی دوچرخه را در بر میگیرد. شما به تور چین آمدهاید که جاذبههای خارقالعاده این سرزمین مانند شهر ممنوعه را ببینید. در بسیاری از موارد برای دیدنشان باید پول خرج کنید؛ اما نگران نباشید، این هزینهها آن قدری نیستند که شما را از دیدن آنها منصرف کنند. در مواردی انتخاب هم دارید، مانند گشت کروز روی رودخانه لی یا یانگتسه؛ شما هم میتوانید سوار کشتیهای کروز بزرگ و مجلل شوید، هم کرجیهای چوبی کهنه. خرید هم میتواند به سرعت بودجه سفرتان را ببلعد. اگر قصد اصلیتان از آمدن به چین خرید است، برنامهریزیهای خود را بر این اساس انجام دهید تا بتوانید پول بیشتری را برای خرید کنار بگذارید.
تور ارزان چین
برای آنهایی که در آلبوم مسافرتهایشان هیچ عکسی بدون حضور مقتدرانه کولهپشتیشان ندارند و سعی میکنند در همه حال با خرج کمترین پول دنیاگردی کنند، رفتن به تور چین با خرج 150 یوان در روز ممکن است. برای این که بتوانید با این مقدار پول یک سفر خوب داشته باشید باید در خوابگاهها اقامت کنید، با اتوبوس یا قطار درجه دو جابهجا شوید، ارزانترین غذاها را نوش جان کنید، از مقاصد گرانتر اجتناب کنید و ولخرجی در مورد خرید سوغات را انجام ندهید و بعد از برگشت از سفر فضای محدود کولهپشتیتان را بهانه کنید. شما میتوانید از این عدد هم کمتر خرج کنید، اگر به سراغ استانهای داخلی و ارزان رفته و خیلی هم جابهجا نشوید.
رفتن به تور چین با بودجه متوسط
برای بیشتر توریستهای تور چین البته، واقعیتر است که انتظار داشته باشند حدود 350 تا 500 یوان در روز خرج کنند تا بتوانند این سرزمین را در آسایش ببینند. به طور معمول کرایه یک اتاق دو تخته در یک هتل رده متوسط حدود 250 یوان هزینه خواهد داشت. یک خوراک معمولی در یک رستوران رده متوسط هم حدود 35 یوان خواهد بود. هزینه جابهجایی و ورودی جاذبههای مختلف را هم اضافه کنید که بسته به مقدارشان میتوانند رقمهای متفاوتی را به قیمت تور چین شما اضافه کنند. هزینهها بسته به این که به کدام استان رفتهاید متفاوت خواهد بود. خرید سوغات (این بار بسته به تعداد فامیل و دوستان) و خرید چیزهای مختلف برای خودتان هم میتواند تفاوتهای جدی در بودجه کلی سفرتان ایجاد کند.
رفتن به تور چین در بالاترین سطح رفاهی
رفتن به تور چین به صورت لوکس میتواند به اندازه یک سفر اروپایی و رفتن به گرانترین شهرهای آن قاره برایتان خرج داشته باشد. سفر لوکس در چین در حدود 1000 تا بالای 1500 یوان در روز هزینه خواهد داشت. اگر به سفرهای لوکس عادت دارید میتوانید پا را از این عددها هم فراتر گذاشته و در شهرهایی مانند پکن و شانگهای هتلهایی با قیمتهای 2000 یوان برای هر شب و رستورانهایی شیک با قیمتهای بالای 800 یوان پیدا کنید.