حاجیلو: پسر شفر و خبرچین ها نبودند، استقلال قهرمان می شد، شفر گفت مدد را هم نمی توانید عوض کنید، هر بازیکنی زبان بلد بود فیکس می شد
به گزارش تور چین ارزان، اصغر حاجیلو سرپرست پیشین تیم فوتبال استقلال گفت که مشکل اصلی آبی پوشان در فصل گذشته لیگ برتر پسر شفر و خبرچین هایی بودند که قهرمانی را از این تیم گرفتند.
با تور چین سفری فراموش نشدنی را تجربه کنید.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرنگاران، اصغر حاجیلو فصل گذشته در حکمی از سوی امیرحسین فتحی سرپرست تیم استقلال و جانشین نصرالله عبداللهی شد. این انتخاب باعث ناراحتی وینفرد شفر شد و بارها در طول فصل صحبت هایی مطرح شد که او با حاجیلو به اختلاف خورده است.
سرپرست پیشین تیم استقلال که در مقطعی در فصل گذشته خواهان جدایی شده بود، در ابتدای آغاز تمرینات سال جاری استعفا داد و جای خود را به جواد زرینچه داد. فتحی مدیرعامل استقلال نیز پس از مدتی او را جانشین محمد مومنی در آموزشگاه استقلال کرد.
حاجیلو که درباره اتفاقات فصل گذشته سکوت نموده بود، در گفت وگو با خبرنگاران، درباره مسائل مختلف صحبت کرد که متن آن را در زیر می خوانید:
خبرنگاران: شما به نوعی جعبه سیاه فصل گذشته استقلال محسوب می شوید. چرا در این مدت سکوت نموده بودید؟
بگذارید از جایی آغاز کنم که به همراه عمو نصی (نصرالله عبداللهی)، دکتر امین نوروزی و مدیران باشگاه کمیته ای برای پرداخت بدهی های تشکیل دادیم. نزدیک به 64 بازیکن و مربی از باشگاه به کمیته مشخص وضعیت شکایت نموده بودند و این شکایت ها به AFC داده شده بود. AFC به وسیله کمیته مشخص وضعیت به باشگاه استقلال دو هفته فرصت داد تا رضایت شاکیان گرفته شود. ما مأمور شدیم شاکیان را به باشگاه بیاوریم و طلب های شان را آنالیز کنیم. از آرش برهانی گرفته تا امیر قلعه نویی به خاطر عِرقی که به باشگاه داشتند، بخش عمده ای از طلب خود را بخشیدند. حتی سیامک رحیم پور که 15 میلیون طلب داشت و نفر آخر لیست 64 نفره بود، خاطرنشان کرد که بخشی از طلبش را کم کنیم. طلب های استقلال برای 20 سال گذشته بود و نفراتی چون محمد قاضی و مهدی رحمتی هم در لیست حضور داشتند. اقتصادیات رحمتی را باید باشگاه پرداخت می کرد. حتی در این لیست، نام مرحوم مجید غلام نژاد هم دیده می شد.
خبرنگاران: و در نهایت هم پیروز شدید و مجوز حضور در لیگ قهرمانان آسیا را گرفتید.
بله، اما سال گذشته بدترین سال زندگی من بود. علاوه بر بدهی به 64 نفر، یکسری بازیکنان جدید قرارداد بسته بودند و این وسط بحث دستمزد شفر و دستیارانش نیز بود. بودجه استقلال به اندازه سه سال در دو هفته به بدهکاران پرداخت شد. سخت ترین سال فوتبالی من در 47 سال، فصل گذشته بود و تاکنون چنین چیزی در استقلال ندیده بودم. اگر تحمل و صبر امیرحسین فتحی مدیرعامل استقلال نبود، باید کار همان روز روی زمین گذاشته می شد. او توانست با درایت خود مسائل را حل نماید.
خبرنگاران: چرا استقلال فصل گذشته دچار مسائل زیادی شد؟
بیشتر مشکل من با داخل زمین و خود تیم بود. اتفاقاتی در اردوی تیم در ترکیه و نیم فصل رخ داد که باعث ناراحتی ام شد. بعضی از بازیکنان صبر و تحمل نداشتند. به آنها می توان حق داد، چون زندگی شان از پول فوتبال می گذرد. 30 درصد بازیکنان بودند که تحمل نداشتند، اما همین 30 درصد کار را خراب می کردند. متأسفانه اتفاقات دیگری هم افتاد و وینفرد شفر با علی خطیر (معاون مستعفی باشگاه استقلال) درگیر شد. این دو نفر در ابتدا با هم دوست بودند، اما درگیری آنها به جایی رسید که کار از دست رفت.
در اردوی ترکیه به قدری استرس داشتم که پس از بازگشت به ایران، چند روزی در بیمارستان بستری شدم. ما مربوط به نسل گذشته هستیم و شاید این موضوع باعث شده که نتوانیم بعضی رفتارها را تحمل کنیم. امروز فضای مجازی وجود دارد که نمی توانم با آن کنار بیایم. بحث من تعصب به استقلال است، جزو کسانی هستم که سال ها پیش از استقلال طلب داشتم. یک روز کامران منزوی در سال 76 یا 77 به همسرم گفته بود که 650 تا 700 هزار تومان طلب دارم. با آن پول می توانستم در آن موقع در یوسف آباد خانه بخرم، اما نه حرفی زدم و نه شکایت کردم. هم نسل های من اولویت اول شان عشق به استقلال بود.
امروز با به روز شدن بازیکنان، همه چیز تغییر نموده که با روحیه من متفاوت است. من 20 روز خواهش و تمنا کردم از استقلال بروم، اما هیئت مدیره و فتحی مخالفت می کردند. باید تشکر ویژه از فتحی داشته باشم که با وجود اینکه 10 گزینه برای جانشینی من مطرح می شد، دوست داشت بمانم و حمایتم کرد. فتحی شرایط روحی من را می دید که در چه وضعیتی به سر می برم. مردم یقه من را می گرفتند و می پرسیدند در استقلال چه کاره هستی؟ چرا وضعیت تیم این گونه است؟ از خودم می پرسیدم واقعا در استقلال چه کاره ام؟ گفتم شاید یک جوان بیاید که زبان بلد باشد و بتواند نقدها را تحمل کند. به همین خاطر، سال جاری استعفا دادم و جواد زرینچه آمد. جواد از سرمایه های باشگاه است. فتحی هم محبت کرد و با توجه به اتفاقاتی که در آموزشگاه استقلال افتاده بود، مدیریت آن را به من داد. فتحی می دانست که رضا آذری 7 سال پیش کنار من بود، آرش رضاوند و محسن کریمی و علی مصلح معروف به شایان مصلح نیز همینطور. اینها نتیجه مربیان دوره مدیریت من در آموزشگاه بودند. امید نورافکن 15 ساله نیز مربوط به دوره ما بود. این بازیکنان در زمین آسفالت مرغوبکار تمرین می کردند و مثل امروز نبود که استقلال استادیوم و تشکیلاتی داشته باشد.
خبرنگاران: محمد مؤمنی گفته حضور شما به جای او بازگشت به گذشته است...
علاوه بر مؤمنی که این حرف را زده، حسن روشن نیز صحبت هایی را مطرح نموده است. مؤمنی برای من قابل احترام است. مهدی مهدوی کیا مطلبی نوشت و گفته بود که اگر فوتبال مان می خواهد درست شود، باید به 40 سال گذشته برگردیم. حرف مهدوی کیا هزار معنا دارد. وقتی می خواهیم حرف های خنده دار یا گریه دار بزنیم، به گذشته برمی گردیم. اگر بخواهیم در خصوص تعصب و غیرت حرف بزنیم، از گذشته یاد می کنیم، کسانی که بدون پول و امکانات به استقلال و پرسپولیس وفادار بودند. برای گوش دادن به موزیک باز هم به گذشته برمی گردیم. این گذشته چیست که نمی توانیم به امروز بیاوریم؟ من اهداف آموزشگاه را به آقای فتحی گفته و از ایشان قول گرفته ام که برای بحث سخت افزاری و هزینه ها یاری کند. ما باید از نونهالان آغاز و یادآوری کنیم که اولویت مان احترام و اخلاق است. در یک هفته ای که آمده ام، سرپرستانی که آقای مؤمنی برای تیم ها گذاشته بودند را، کنار گذاشتم. از زحمات این عزیزان تشکر می کنم اما نمی توانم ببینم که پیشکسوتان استقلال بیرون نشسته و افراد غیر فوتبالی حضور داشته باشند. سعی من استفاده از پیشکسوتانی است که امروز منزوی شده اند و در آژانس کار می نمایند. اولین کارم، حضور این عزیزان است. همانطور که گفتم اولویتم اخلاق است تا برای همواره ننگی که روی آموزشگاه های فوتبال در ایران وجود دارد برداشته شود.
خبرنگاران: چه ننگی؟
ببینید چقدر در خصوص همین آموزشگاه استقلال حرف ها زده می شود. اینکه فلانی پول گرفته، فلانی بازیکن به تیم آورده است. ما باید این ذهنیت ها را پاک کنیم. به خاطر دارم که یکی از مدیران قبلی استقلال در آموزشگاه پول نداشت، گفته بود از پدر و مادر بچه ها درآمدزایی نموده و برای آموزشگاه هزینه کنید. جایی که پول رد و بدل شود، اتفاقات زشتی می افتد و شاهد معضلاتی هستیم. وقتی یاری ها از پدر و مادر بازیکنان گرفته شود، آموزشگاه به شکل دیگری پیش رفته و مردم اتهاماتی را نسبت می دهند. وقتی پول از پدر و مادر گرفته شود، تصمیمات غلطی نیز گرفته خواهد شد. اینها به خاطر سوء مدیریت است. اگر مدیر و سرپرست آموزشگاه زندگی ایده آلی از آموزشگاه پیدا می نمایند، دلیلش سوء مدیریت است. وقتی از مردم پول گرفته شود، پشت آن تبعاتی وجود خواهد داشت. این واقعیت در فوتبال ما وجود دارد. سال جاری اولویت مان اخلاق است و در این مدت مربیان و بازیکنان را توجیه نموده ایم.
خبرنگاران: درباره موضع حسن روشن علیه خودتان صحبت کنید.
روشن بزرگ من بوده و هر نصیحت و صحبتی کند، روی چشم هایم می گذارم. ایشان بزرگ من هستند، اما گفته اگر اصغر می خواهد کار کند، آن آقا نباید بیاید. روشن مسئله را باز نکرد و باید واقعیت را می گفت و آن آقا را معرفی می کرد. دلم می خواست روشن به روشنی در این باره صحبت کند. روشن گفته آن آقا که اسمش را نمی برم، نباید در آموزشگاه باشد. وقتی ایشان حرفش را می زند، اما شرحی نمی دهد مخاطب می پرسد این آقا چه کسی است و چه کارهای عجیب و غریبی می نماید. آیا دلال است؟ همه از صبح از من می پرسند این فرد چه کسی است.
مسئله این آقا به هفت سال پیش و دوره رضا رجبی بازمی شود. این آدم متمول است و برای باشگاه هزینه زیادی نموده است. پسرش در دوره رضا رجبی در آموزشگاه بازیکن بود. روشن با رجبی اختلاف پیدا کرد و حتی دعوای رسانه ای آنها به دادستانی و شکایت کشیده شد. آقایی که درباره اش صحبت شده، متمول است و در شمال زندگی می نماید. روشن با این آقا در منزل شان بود و به خاطر دعوا با رجبی از او خواست که برای حضور در دادگاه اسنادی به او بدهد. رجبی شکایت نموده بود که روشن به او اتهام زده است. این آقا مدارکی که روشن می خواست را، نداد. زمانی که من آمدم، پسرش فوتبالیست بود و واقعا هم فوتبالیست بود. او به آموزشگاه استقلال یاری می کرد و علی فتح الله زاده و علی نظری جویباری این مسئله را می دانستند. یاری های او به صورت کارت اعتباری به کارمندی از باشگاه داده و برای آموزشگاه هزینه می شد. هزینه هایی شامل خوابگاه و مسابقات. برای اظهارات حسن روشن متأسف شدم و کاش واضح صحبت می کرد. توقع داشتم روشن وقتی می گوید یک نفر در آموزشگاه هست، به خوبی شرح دهد این آدم چه کسی است. آن آقا شمال زندگی می نماید و کاری در آموزشگاه ندارد.
خبرنگاران: به بحث استقلال فصل گذشته برگردیم، فکر می کنید وینفرد شفر چرا دوست نداشت شما سرپرست تیم باشید؟
عمو نصی (نصرالله عبداللهی) یک سال با شفر کار نموده بود. شفر توقع داشت که تغییر و تحولاتی که اتفاق می افتد، پیش از آن از او استعلام گرفته شود. در جهان بحث انتخاب مدیر تیم ربطی به سرمربی ندارد. این آقا (شفر) ایرانی شده بود تا اینکه آلمانی باشد. رئیس باشگاه سرپرستی را انتخاب کرد تا حافظ و نماینده باشگاه و ارتباط بین کادر فنی و باشگاه باشد. این مسئله (انتخاب سرپرست) ربطی به سرمربی تیم ندارد. در ایران وقتی سرمربی جدید می آید، بعضی از آنها گربه های باشگاه را نیز عوض می نمایند. شفر تیم مخصوص خودش را آورده بود. به جای اینکه عملکرد آدم ها را بسنجند، می گویند چه کسی با ما بوده و چه کسی مخالف مان است.
فتحی لازم نمی دانست که برای عوض کردن سرپرست تیم از کسی اجازه بگیرد، اما شفر در هتل و در روزی که علی خطیر و پسرش بودند گفت که من با شما مسئله ای ندارم، مشکلم با باشگاه است و چرا از قبل با او هماهنگ ننموده بودند. شفر به من گفت شما دارای رزومه هستید و شاد می شوم اینجا باشید، اما باشگاه باید موضوع را به من می گفت. بنابراین، بحث ما نه تسلط به زبان بود و نه چیز دیگری. شفر گفت در هتل به یک باره به او گفته اند حاجیلو سرپرست تیم شده است. این مسئله برای شفر شوک بود. در ادامه، شفر با خطیر به مشکل خورد و چوب اختلاف این دو را من خوردم. مجبور بودم ساکت بنشینم و حرفی نزنم، چون آرامش تیم مهم بود. پول هم نداشتیم و بودجه باشگاه را برای 64 نفر شاکی گذاشته بودیم. وقتی پول نداشته باشید، مسائلی بوجود می آید.
نزدیک به دو ماه است که رادیو ورزش آدم های مختلفی را روی خط می آوردد و می گوید اگر حقوق بین الملل رعایت شده و افراد تخصص لازم را بدانند، مشکل فوتبال ما حل می شود. با این شرایط، همه باید پزشکی و مهندسی را رها نموده و به حقوق AFC بچسبند. مشکل ما زبان و حقوق نیست. وقتی قراردادی با بازیکن بسته می شود، باید پولش را پرداخت نمایند، وقتی 70 درصد پول بازیکن پرداخت نمی شود، او هم بازی نمی نماید و مسائل آغاز می شود. وقتی به بازیکن می گویی حق نداری تا ساعت 2 نصفه شب بیدار بمانی، می گوید خیلی پول می دهید که بخواهم سر موقع بخوابم؟ وقتی پول بازیکنی پرداخت نشود، از هزار راه به باشگاه ضربه می زند.
وقتی مطالبات بازیکن داده شود، می توانیم همه موارد را از او بخواهیم. مسلم است که وقتی پول بازیکن را ندهید، شکایت می نماید. هر مدیری می آید، بدهی فراوان برجای گذاشته و بدون اینکه پاسخگو باشد، خیلی راحت به خانه اش رفته و همه چیز را گردن مدیر بعدی می اندازد. رسیدگی به این مسائل که بلد بودن زبان نمی خواهد! فتحی در استقلال با موجی از بدهی های گذشته روبه رو بود، اما کاری کردند و گفتند او یزید شده است. یکی بیاید و پاسخ بدهی ها را بدهد. AFC، هیئت فوتبال و فدراسیون می گویند چرا بدهی های تان را پرداخت ننموده اید. این وسط و در میان فشارها، باید معرفتی باشد. فتحی زورو نیست که مسائل را یک نفره حل نماید.
خبرنگاران: یکی از بحث های فصل گذشته، نقش ساشا پسر شفر بود.
متأسفانه تنها اشکال شفر پسر او بود. اگر فقط خود شفر را داشتیم، مطمئن باشید دو جام از سه جام فصل گذشته را می گرفتیم و حتی می توانم بگویم به ستاره سوم نزدیک بودیم. از مطالب منتشر شده در سایت ها تا مطالبی که در مجلات مخصوص حیوانات به چاپ می رسید، توسط پسر شفر رصد می شد! به خاطر دارم یک بار بیژن طاهری و اشکان نامداری صحبتی نموده بودند که یقه آنها را در رختکن گرفت و گفت دفعه آخرتان باشد که در خصوص تیم و خود من صحبت می کنید. مشکل شفر، پسرش بود. بعضی ها فکر می کردند شفر ایرانی است، چون دهن بین و در حاشیه بود! او می خواست ببیند چه کسی چه چیزی می گوید.
شفر از خطیر بحث پلن B را شنیده بود و با او به اختلاف خورد. متأسفانه آدم های دور و بر شفر فوتبالی نبودند و مثل پسرش خبرهای بد را به او منتقل می کردند. این مرد آلمانی هم سنی ازش گذشته بود و حرف ها روی او تأثیر می گذاشت. اگر شفر فقط خودش بود، باور کنید ستاره سوم با آن تیم روی پیراهن استقلال نقش می بست. خیلی از مسائلی که گریبانگیر روزبه چشمی، فرشید اسماعیلی، مهدی رحمتی و ... شد، به خاطر حرکات ناجوانمردانه شفر بود. اگر بازیکنی اشتباه می کرد، شفر باید در رختکن او را تیکه پاره می کرد، اما در رسانه ها شکست را گردن آنها می انداخت. ما به نوعی از داخل خودمان ضربه خوردیم. این کار هم به خاطر خبرچین هایی بود که خبرهای ناگوار را به شفر منتقل نموده و تمرکزش را بهم می زدند. اینها معضلاتی بود که با آن روبه رو بودیم. سه بار فرصت رسیدن به قهرمانی لیگ را داشتیم و حتی پس از شکست در دربی دو بار فرصت داشتیم، اما خبرچین های باشگاه تیم ما را بهم ریختند.
خبرنگاران: چرا آن مقطع درباره پسر شفر صحبت نکردید؟
مثل این می ماند که پسر رئیس مجموعه ای کار کند و شما به او بگویید پسرت را بیرون کن. من مسائل را به فتحی و عبداللهی گفته بودم. باشگاه نیم فصل دنبال این بود که قرارداد پسرش را فسخ نمایند، اما زهی خیال باطل. شفر به فتحی و خطیر پیام داده بود که مدد جباری (مدیر تدارکات تیم) را نمی توانید عوض کنید، چه برسد به پسر من.
خبرنگاران: بر اساس چه قدرتی در استقلال این حرف را می زد؟
به خاطر قرارداد دو ساله و سنگینی که با استقلال داشت. فتحی با این شرایط باید چه کار می کرد؟ اگر او را اخراج می کردند، تبعاتش چه می شد؟
خبرنگاران: اختلاف شفر و خطیر چرا حل نشد؟
خطیر جوانی کرد، اما از پیرمردی که آلمانی است و کوله باری از تجربه است، نباید بعضی رفتارها سر می زد. او نباید به خاطر عشق و علاقه به پسرش همه چیز را نادیده می گرفت. شفر به خاطر خبرچین ها و پسرش به بازیکنان بدبین بود. هر بازیکنی که انگلیسی بلد بود، در ارنج اصلی قرار می گرفت. اگر شفر تنها بود، باور کنید دو جام قهرمانی کسب می کردیم.
خبرنگاران: چقدر حسرت استقلال فصل گذشته را می خورید؟
خیلی زیاد. بیشترین صدمه را از استقلال سال گذشته خوردم و به خاطر اتفاقاتی که افتاد، روی تخت بیمارستان خوابیدم. ما در بازی بچه گانه گیر نموده بودیم. طرفداران ما هزاران کیلومتر از راه های دور برای تشویق استقلال به استادیوم می آیند و با تیم شان زندگی می نمایند، اما از من گرفته تا کادر فنی و بازیکنان، اولویت شان پیروزی استقلال نبود. وقتی به اهواز می روید، می فهمید طرفدار استقلال یعنی چه. کاش مستندی از طرفداران استقلال و پرسپولیس تهیه می شد که چطور تیم شان را دوست دارند و قلب شان برای آنها می تپد. اینها دست شان از باشگاه دور است و غصه می خورند. امیدوارم سال جاری استقلال بتواند تلخی های فصل گذشته را پاک نموده و قهرمان شود.
خبرنگاران: فکر می کنید استقلال فصل آینده خوب بسته شده است؟
اگر بازیکنان همدل باشند، می توانند قهرمان شوند. بازیکنان استقلال برای این فصل نه تنها کافی هستند، بلکه استقلال زیادی هم بازیکن دارد. این استقلال می تواند حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد. درباره بازیکنان جدا شده هم نباید بی انصافی کرد. من به شخصه نگران وضعیت منتظری بودم، چون بازیکن خوبی بود. باز هم تأکید می کنم به دلیل عدم مدیریت داخلی باشگاه و اطرافیان شفر، تیم فصل قبل بهم ریخت. استقلال فصل گذشته تیم رویایی بود، اما به دلیل مسائل اقتصادی و مسائل شخصیتی اولویت چیز دیگری بود. بازیکنان سال جاری کمتر از پارسالی ها نیستند. پنج جلسه ای که با استراماچونی کار کردم، او را مربی باشخصیت و با دیسیپلینی دیدم. استراماچونی یاری های خوبی دارد، از همه مهم تر بدنساز بسیار قوی کنار تیم حضور دارد. با شخصیتی که از کادر مربیگری دیدم، می دانم این تیم پیروز می شود.
خبرنگاران: یکی دیگر از بحث ها این بود که شما به دلیل اختلاف با خطیر از استقلال رفتید.
خطیر مدیر بسیار جوان و آگاهی است که در بحث بین الملل و حقوق وارد و آدم سالمی است. دیدید که روی بحث قرارداد پروپیچ مسئله ای پیش نیامد، اما خطیر هم جوانی خودش را دارد و باید تحملش بیشتر می بود. خطیر برای استقلال زحمت کشید.
خبرنگاران: ... و صحبت پایانی؟
امیدوارم با تیم خوبی که داریم و انگیزه بالایی که بازیکنان دارند، سال جاری شاهد بازی های خوبی از استقلال باشیم. امیدوارم حداقل تاریکی ها و ناملایمت هایی که فصل گذشته شد، سال جاری نبینیم. مطمئن باشید استقلال سال جاری جواب می گیرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم