خواص پنیرک چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص گیاه پنیرک)

به گزارش تور چین ارزان، خواص پنیرک (Mallow) شامل تسکین درد، درمان آفتاب زدگی، یبوست، برطرف التهاب و عفونت های شدید است. در ادامه با خواص پنیرک بیشتر آشنا شوید.

خواص پنیرک چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص گیاه پنیرک)

پنیرک از گیاهان خزنده و از تیره پنیرکیان است. در کتب سنتی گیاه پنیرک را به سه نوع تقسیمبندی نمودهاند: بستانی، بری و صغیر بری که نوع اصلی آن است. برگ گیاه پنیرک گرد و دایره مانند بوده، بیمزه و کمی خشن است، خصوصا پشت برگ آن و گلهای آن کوچک و سرخ مایل به بنفش هستند. پنیرک گیاهی پایا، علفی، یک تا چند ساله است که ارتفاع آن تا 60 سانتیمتر هم میرسد. این گیاه به صورت خودرو در بسیاری از نقاط میروید و برای استفاده دارویی نیز کاشته میگردد. محل رویش گیاه پنیرک در ایران نواحی البرز، اطراف تهران، شمال ایران در آذربایجان و آستارا، نواحی مرکزی ایران در دامغان، سمنان و اصفهان و برخی نقاط جنوب ایران است. قسمتهای مورد استفاده گیاه برگ، ریشه و گل این گیاه است که پس از خشک کردن دور از رطوبت و نور مستقیم و در ظروف سربسته غیر پلاستیکی نگهداری میگردد. این گیاه دارای ویتامین A، B و C بوده، گلهای پیرک بیش از 10 درصد موسیلاژ دارند. برای آشنایی بیشتر با کاربردهای دارویی و خواص پنیرک با ما همراه باشید.

پنیرک (Mallow)
طبع گیاه
  • معتدل
طریقه مصرف
  • دم نموده
  • استعمال موضعی
خواص درمانی
  • درمان عفونت زنان، ضا عفونی نماینده
  • تسکین سرفه به عنوان خلط آور و رفع گرفتگی صدا
  • درمان التهاب های تنفسی و جوش های پوستی
  • رفع سردرد
  • درمان برونشیت و استفراغ
  • ادرار آور
  • شیرافزا
  • تسکین ناراحتی های ناشی از تابش گرمای خورشید و آفتاب زدگی
  • درمان عفونت مثانه
مضرات
  • ناراحتی معده
تداخل دارویی
  • از مصرف زیاد و خودسرانه پرهیز گردد.

خواص پنیرک (طبیعت و خواص درمانی)

از نظر طب سنتی گیاه پنیرک را معتدل میدانند، اخلاط غلیظ را رقیق و اخلاط خیلی رقیق را معتدل میکند. برخی خواص دارویی این گیاه عبارتند از:

  • پنیرک به صورت دم نموده، ادرار آور و زیاد نماینده شیر مادران است.
  • مخلوط گل پنیرک و گل ختمی برای درمان سرماخوردگی، تسکین سرفه و رفع گرفتگی صدا مفید است.
  • دم نموده گیاه پنیرک برای کسانی که دچار یبوست و دارای معده و روده تنبلی هستند، بسیار مفید است.
  • از خواص پنیرک رفع سردردهای یکطرفه شدید (میگرن)، دل پیچه، ورم لوزهها و درد گلو است.
  • استفاده از ضماد برگ و ریشه پنیرک روی دمل یا کورک، باعث میگردد تا بسیار سریع سرباز نمایند.
  • رفع ناراحتیهای بواسیر، ورم پلک چشم و برخی تومورها از دیگر خواص پنیرک است، به این منظور از جوشانده آن به صورت کمپرس گرم و یا حمام ته نشین استفاده میگردد.
  • برای سوختگی ناشی از آفتاب و آفتاب زدگی، جوشانده 500 گرم گل یا ریشه گیاه را در یک لیتر آب تهیه و پس از صاف کردن به ملایمت در محل سوختگی مالیده میگردد.
  • مصرف پنیرک به صورت چای در درمان ورم معده و رفع نمودن التهاب روده توصیه میگردد و میتواند از ایجاد زخم معده جلوگیری نماید که این خاصیت به خاطر وجود موسیلاژ است.
  • این گیاه در درمان برونشیت، آمفیزم و سایر ناراحتیهای مربوط به برونشها به عنوان درمان مکمل مورد استفاده قرار میگیرد.
  • نوشیدن جوشانده پنیرک برای بیماری هایی نظیر عفونت مثانه، اسهال خونی و سرفههای شدید مفید و موثر است.
  • ضماد ساییده شده برگهای تازه پنیرک، برای شکستگی اعضا مفید است.
  • استفاده از پنیرک به صورت کرم و یا لوسیون خاصیت ضد التهابی دارد و در درمان اگزما میتواند مفید باشد، همچنین از خواص پنیرک درمان آکنه، زخم، کبودی و سوختگی پوست نیز هست.
  • از دیگر خواص پنیرک، تسکین درد ناشی از گزیدگی زنبور است به این منظور برگ پنیرک را کوبیده و در محل گزیدگی قرار میدهند، همچنین برگ تازه ساییده شده با کره گاوی باعث شده هیچ گزندهای، بدن را نگزد.
  • نشستن در جوشانده برگ گیاه پنیرک برای رفع سختیهای رحم و نرم کردن آنها بسیار مفید و موثر است.
  • گیاه پنیرک در درمان بیماریهای کلیه و مثانه بسیار موثر است.

مضرات پنیرک (عوارض جانبی، موراد احتیاطی و منع مصرف)

مصرف زیاد پنیرک باعث به هم ریختن معدههای ضعیف خواهد شد و برای مزاجهای سرد و تر مناسب نیست. همچنین مصلح گیاه پنیرک، ادویههای با طبع گرم است.

منبع: setare.com
انتشار: 6 آذر 1399 بروزرسانی: 6 آذر 1399 گردآورنده: chinaro.ir شناسه مطلب: 1566

به "خواص پنیرک چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص گیاه پنیرک)" امتیاز دهید

11 کاربر به "خواص پنیرک چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص گیاه پنیرک)" امتیاز داده اند | 4.5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص پنیرک چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص گیاه پنیرک)"

2 دیدگاه

رحیم افتخاری سولا 3 اردیبهشت 1400

در اردبیل بیشتر گل پنیرک استفاده می شود و به زبان ترکی همکمکی می گویم بهش

پاسخ به رحیم افتخاری سولا

آیه 18 بهمن 1399

سلام ممنون از مقاله عالیتان
در زبان محلی به پنیرک توله میگیم
طریقه مصرف به صورت سرخ کرده یا توله پلو درست میکنیم طعمش معرکه ست

پاسخ به آیه
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید