خواص ارده و خرما برای سلامتی

به گزارش تور چین ارزان، خواص ارده و خرما شامل برطرف کردن بیماری های ناشی از غلبه سردی بر بدن، برطرف بی حسی، کرختی و خستگی، پیشگیری و درمان کم خونی، تقویت استخوان ها، کاهش کلسترول بد خون، تقویت حافظه، افزایش قدرت یادگیری، تقویت نیروی جنسی و قوای جسمانی می گردد.

خواص ارده و خرما برای سلامتی

خبرنگاران | سرویس سلامت - یکی از بهترین صبحانه های روز های سرد سال، خوردن ارده و است. ارده و شیره خرما میزان بالایی از گرما و انرژی را به سلول های بدن می رساند و ضمن داشتن احساس سیری، انرژی و مواد غذایی مورد احتیاج بدن را به خوبی تامین می نماید. این دو ماده غذایی مغذی در کنار همدیگر به عنوان میان وعده برای دانش آموزان نیز فوق العاده عمل می نماید. در ادامه با خواص ارده و خرما آشنا می شوید.

خواص ارده و خرما (طبیعت و خواص درمانی)

ارده که از کوبیده شدن و تفت دادن دانه های کنجد به دست می آید خود به تنهایی یک وعده غذایی محسوب می گردد. با این وجود زمانی که با خوراکی های نظیر عسل، شیره خرما و شیره انگور مخلوط گردد، ارزش غذایی و خواص آن چندین برابر خواهد شد. طبع ارده براساس طب سنتی بسیار گرم است. بعضی از مهمترین خواص ارده و خرما عبارتند از:

جلوگیری از بیماری های مرتبط با طبع سرد

ترکیب ارده و خرما طبع بسیار گرمی دارد. از این رو، در روز های سرد سال که هوا نیز سرد و مرطوب است، ترکیب این دو ماده بهترین صبحانه برای افراد با مزاج بلغمی است تا باعث تعدیل مزاج و پیشگیری از بیماری های ناشی از سردی در آن ها گردد.

تقویت استخوان ها و قوای جسمانی

میزان کلسیم، فسفر و سایر عناصر غذایی در ارده و شیره خرما بالا ست و مصرف آن ها به درمان استخوان درد، تقویت استخوان ها، پیشگیری از پوکی استخوان و تسکین درد مفاصل یاری می نماید. تقویت قوای جسمانی و جنسی بدن از مهمترین خواص ارده و خرما در طب سنتی است.

بهبود عملکرد مغز

مصرف ارده و شیره خرما به تقویت حافظه، افزایش تمرکز و قدرت یادگیری یاری شایانی می نماید. همچنین شیره خرما به دلیل میزان زیاد منیزیم موجود در آن، در تقویت اعصاب موثر است.

پیشگیری از کم خونی

ارده و خرما ماده غذایی مفیدی برای خون سازی و بالا بردن آهن خون هستند. مصرف این ماده غذایی پرخاصیت در پیشگیری و درمان کم خونی موثر است و به دلیل داشتن فولات، خوردن آن به زنان باردار توصیه می گردد.

آرامش بخش

از دیگر خواص ارده و خرما برای سلامتی، تعادل اعصاب، رفع خستگی و ضعف است و منیزیم و فسفر موجود در آن سبب تقویت و سر زنده نگهداشتن سلول های عصبی می گردد.

تضمین سلامت قلب و رگ ها

همانند خواص ارده و عسل، مخلوط ارده و شیره خرما نیز به کاهش کلسترول بد و فشار خون بالا، یاری نموده و مصرف متعادل آن، برای بیماران قلبی عروقی مفید است.

ضد سرطان طبیعی

همانطور که گفته شد ارده از دانه های کنجد تهیه می گردد و بسیاری از خواص کنجد را در خود دارد، شیره خرما نیز همانند خرما دارای بسیاری از مواد آنتی اکسیدان است و مخلوط این دو ماده غذایی، در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان بسیار مفید است.

شادابی در طول روز

استفاده روزانه از ارده و شیره خرما در رژیم غذایی، برای درمان و رفع کردن بی حسی و کرختی مفید است. همچنین مصرف این دو ماده مفید غذایی با هم، باعث گرم شدن بدن شده و از این رو دارویی شفابخش برای تمامی بیماری های ناشی از سرد شدن مزاج بدن است.

طرز تهیه ارده و شیره خرما

برای به دست آوردن بهترین نتیجه از خواص ارده و شیره خرما بهترین روش این است که این دو ماده را در منزل تهیه و از آن بهره ببرید. به این منظور:

  • برای تهیه ارده، ابتدا دانه های کنجد را بخیسانید تا پوسته سیاه یا قهوه ای رنگ و نازک آن به راحتی جدا گردد، همچنین می توانید از دانه های کنجد بدون پوست بهره ببرید.
  • دانه های سفید رنگ و پوست کنده کنجد را با آسیاب له کنید تا به صورت خمیر نسبتا شلی درآید.
  • برای تهیه شیره خرما نیز، هسته های خرما را جدا و با مقداری آب مخلوط کنید و آن را به مدت 45 دقیقه بجوشانید تا کاملا پخته و له گردد.
  • سپس آن را از پارچه صافی عبور دهید. برای یادگیری اصولی شیره خرما به روش خانگی میتوانید به لینک زیر رفته و با طرز تهیه آن آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیره خرما در منزل (شیره خرما خانگی)

مضرات ارده و شیره خرما (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  • مخلوط ارده و شیره خرما بسیار گرم است و از این رو زیاده روی در مصرف آن، برای افراد دارای مزاج گرم توصیه نمی گردد.
  • زیاده روی در مصرف ارده و خرما، باعث بروز چاقی، اضافه وزن، غلیظ شدن صفرا و جوش ناشی از گرمی در افراد مستعد چاقی خواهد شد.
  • با وجود قند طبیعی موجود در این ماده غذایی، افراد دیابتی بایستی در مصرف آن احتیاط نمایند.
  • ارده به لحاظ هضم سنگین ست و افراط در مصرف آن برای افراد با معده ضعیف مناسب نیست.

اگر شما هم اطلاعات دیگری در خصوص این ماده غذایی دارید، نظرات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 14 اسفند 1399 بروزرسانی: 14 اسفند 1399 گردآورنده: chinaro.ir شناسه مطلب: 1756

به "خواص ارده و خرما برای سلامتی" امتیاز دهید

14 کاربر به "خواص ارده و خرما برای سلامتی" امتیاز داده اند | 4.6 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص ارده و خرما برای سلامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید