طرز تهیه شامی پوک رشتی با گوشت چرخ نموده
به گزارش تور چین ارزان، شامی پوک، شامی رشتی یا شامی لپه با گوشت چرخ نموده یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی شمالی است. معمولا با گوشت پخته گوسفندی درست می گردد اما روش تهیه شامی پوک با گوشت چرخ نموده هم مرسوم است. این شامی را با سیب زمینی یا بدون سیب زمینی می توان تهیه کرد. در این مقاله از در ما طرز تهیه شامی پوک با گوشت چرخ نموده به 2 روش و نکات تهیه و خوشمزه شدن شامی لپه را به شما آموزش خواهیم داد. بعلاوه می توانید فیلم طرز تهیه شامی رشتی را مشاهده کنید.
مواد لازم برای تهیه شامی پوک رشتی با گوشت چرخ نموده (روش اول)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
لپه | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
گوشت چرخ نموده مخلوط | 250 گرم |
پیاز | 1 عدد درشت |
سیر | 3 حبه |
رب انار | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
سماق و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
روغن مایع سرخ کردنی | به مقدار کافی |
نان و پنیر لیقوان | برای سرو شامی رشتی |
مدت زمان آماده سازی مواد: 1 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت شامی پوک با گوشت چرخ نموده: 40 دقیقه
مراحل طرز تهیه شامی پوک با گوشت چرخ نموده به روش شمالی
شامی پوک یا شامی رشتی با گوشت چرخ نموده روش تهیه بسیار ساده ای دارد. در ادامه طرز تهیه شامی لپه مرحله به مرحله را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: لپه را آماده کنید
ابتدا از شب قبل یا از 2 ساعت قبل، لپه ها را تمیز کنید، بشویید و در مقداری آب بخیسانید تا هم نفخ آنها گرفته گردد و هم زودتر بپزد. برای آغاز آشپزی، آب لپه ها را دور ریخته و لپه ها را در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید یک بار بجوشد. این آب را دور بریزید. دوباره روی لپه ها آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس درب قابلمه را بگذارید تا لپه ها بپزند و نرم شوند.
در صورت تمایل می توانید انواع حبوبات مثل لپه را از فروشگاه های زنجیره ای به روش های خرید و اینترنتی تهیه کنید.
مرحله دوم: لپه را له و پوره کنید
بعد از اینکه لپه ها پختند و نرم شدند، آنها را آبکش کنید. لپه های آبکش شده را در یک کاسه بریزید و بعد از اینکه کمی سرد شدند، با گوشت کوب دستی یا برقی، آنها را له و پوره کنید تا کاملا نرم و یکدست شوند.
مرحله سوم: مایه شامی لپه را آماده کنید
یک پیاز و 3 حبه سیر را پوست بگیرید. پیاز را رنده کنید و با دست آب آن را بگیرید. تفاله پیاز را روی لپه ها بریزید. سیرها را هم رنده و به لپه ها اضافه کنید. سپس گوشت چرخ نموده، زردچوبه، نمک، سماق، فلفل سیاه، فلفل قرمز و رب انار () را اضافه کنید. همه مواد را با هم ورز دهید تا کاملا یکدست گردد.
شما می توانید گوشت چرخ نموده مخلوط، زردچوبه، نمک، سماق، فلفل سیاه، فلفل قرمز و رب انار را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله چهارم: مایه شامی رشتی را استراحت دهید
به خاطر داشته باشید که هر چه بیشتر مایه شامی رشتی را ورز دهید، انسجام آن بیشتر می گردد. بعد از یکدست و چسبنده شدن مایه شامی، روی ظرف را بپوشانید و در یخچال به مدت 1 تا 2 ساعت استراحت دهید تا کاملا منسجم گردد.
مرحله پنجم: شامی پوک را سرخ کنید
بعد از استراحت کردن مایه شامی رشتی، در یک تابه مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید روغن داغ گردد. به مقدار یک نارنگی از مایه شامی را کف دستتان بگذارید و گرد کنید (مثل).
مایه شامی را بین دو دست فشار دهید تا صاف شده و قطر آن کم گردد. وسط مایه شامی را با انگشت یک حفره ایجاد کنید تا شامی، شکل پیراشکی یا دونات گردد. این کار به پخت بهتر شامی یاری می نماید. شامی را در تابه بگذارید و یک طرف آن که سرخ شد، آن را برگردانید تا سمت دیگر آن هم طلایی و سرخ گردد. همه شامی ها را به همین ترتیب سرخ کنید.
برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله ششم: شامی رشتی را سرو کنید
کف یک بشقاب را دستمال حوله ای بگذارید و شامی های سرخ شده را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آنها به دستمال جذب گردد. سپس شامی های رشتی را در ظرف سرو بچینید و با نان و سبزی خوردن یا به روش رشتی ها با پنیر سیامزگی یا پنیر لیقوان، سرو کنید.
برای خرید نان و پنیر لیقوان می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مواد لازم برای تهیه شامی لپه با سیب زمینی (روش دوم)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
لپه | 150 گرم |
گوشت چرخ نموده | 200 گرم |
سیب زمینی | 1 یا 2 عدد |
جعفری و تره خرد شده | 150 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد: 2 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت شامی رشتی با سیب زمینی و گوشت چرخ نموده: 40 دقیقه
مراحل طرز تهیه شامی پوک با گوشت چرخ نموده و سیب زمینی
در این روش، برای انسجام بیشتر مواد شامی رشتی، از سیب زمینی و برای چسبندگی بالاتر، از تخم مرغ هم در تهیه این شامی شمالی استفاده می گردد. رب انار هم در مایه حذف می گردد. مراحل زیر را برای درست کردن شامی رشتی با لپه و سیب زمینی دنبال کنید.
مرحله اول: لپه و سیب زمینی را آماده کنید
ابتدا لپه ها را به مدت یک شب تا صبح یا حداقل 2 ساعت بخیسانید تا نفخ آنها گرفته گردد. سپس آنها را آبکش نموده و در یک قابلمه با مقداری آب بپزید تا نرم شوند. سیب زمینی ها را هم بشویید و در قابلمه با مقداری آب بپزید. سپس سیب زمینی ها را زیر آب سرد بگیرید و وقتی سرد شدند، پوست آنها را بگیرید. تره و جعفری را پاک کنید و بشویید. وقتی آب خود را از دست دادند، آنها را ریز و ساطوری خرد کنید.
مرحله دوم: مایه شامی پوک را آماده کنید
در یک کاسه سیب زمینی و لپه را بریزید و با گوشت کوب دستی یا برقی، آنها را له کنید تا کاملا یکدست شوند. سپس جعفری و تره خرد شده، گوشت چرخ نموده، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. تخم مرغ ها را در یک کاسه دیگر بشکنید و با همزن دستی یا چنگال بزنید تا کف کند. این کار به انسجام و پف کردن شامی ها یاری می نماید.
سپس تخم مرغ ها را هم به مایه شامی پوک اضافه کنید. همه مواد را مخلوط کنید و با دست به مدت 5 دقیقه ورز دهید تا کاملا منسجم شوند.
شما می توانید تخم مرغ را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله سوم: شامی پوک را فرم دهید
می توانید برای انسجام بیشتر، مایه شامی را 30 دقیقه تا 1 ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس در یک تابه مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس به مقدار 1 نارنگی از مایه شامی بردارید و بین دست هایتان ابتدا گرد و بعد صاف کنید. بعد از فرم دادن شامی پوک آن را در روغن داغ بگذارید تا سرخ گردد.
مرحله چهارم: شامی پوک را سرخ کنید
همه شامی ها را به همین شکل در روغن قرار دهید تا یک طرف آنها سرخ گردد. سپس آنها را برگردانید تا سمت دیگرشان هم سرخ و طلایی گردد. شامی پوک را از روغن بیرون بیاورید و روی یک دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی خود را از دست بدهد. سپس آن ها را در ظرف سرو بچینید و با نان، سبزی خوردن یا پنیر لیقوان سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه شامی پوک شمالی
- برای اینکه مایه شامی پوک زیادی خشک نگردد، به مایه شامی می توانید کمی کره و 1 یا 2 قاشق عصاره مرغ یا آب قلم اضافه کنید و با مواد ورز دهید.
- به جای گوشت چرخ نموده می توانید از مرغ چرخ نموده یا مخلوط گوشت و مرغ چرخ نموده در مایه شامی پوک بهره ببرید.
- به جای لپه می توانید از ترکیب لپه و نخود بهره ببرید. نصف پیمانه لپه و نصف پیمانه نخود گرد را بپزید و پوره کنید.
- دقت کنید که چون لپه در کل شامی را خشک می نماید، بهتر است گوشت گاو به تنهایی در آن استفاده نکنید. یا کلا گوشت چرخ نموده گوسفندی یا ترکیب گوشت گوسفندی و گاو را در آن به کار ببرید.
- استفاده از سیب زمینی و تخم مرغ در مایه شامی پوک، به آن چسبندگی بیشتری می دهد.
در صورت تمایل و را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های بخرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن شامی پوک با گوشت چرخ نموده
چرا شامی پوک از هم باز می گردد؟
اگر مایه شامی پوک به مقدار کافی انسجام نداشته باشد، در زمان سرخ شدن، از هم می پاشد. برای چسبندگی مایه شامی پوک، از گوشت گوسفندی با چربی بهره ببرید و بعد از درست کردن مایه شامی، به خوبی آن را ورز دهید تا یکدست گردد. اگر مایه شامی را برای مدتی در یخچال استراحت دهید، به انسجام بیشتر آن یاری می نماید.
سبزی شامی پوک چیست؟
بعضی مواقع در شامی پوک از تره و جعفری تازه خرد شده یا سبزی خشک در شامی پوک استفاده می گردد.
محصولات مرتبط
فلفل قرمز 80 گرمی سانتین
41,300 تومان 41,900 تومان 1% تخفیف
فلفل قرمز سلفونی 75 گرمی گلستان
33,500 تومان 33,900 تومان 1% تخفیف
زردچوبه 430 گرمی پت گلها
133,900 تومان 135,500 تومان 1% تخفیف
سماق قرمز 80 گرمی سانتین
45,300 تومان 45,900 تومان 1% تخفیف
پودر فلفل سیاه 150 گرمی فامیلا
115,900 تومان 117,900 تومان 2% تخفیف
رب گوجه فرنگی با درب کلیدی 800 گرمی اصالت
48,900 تومان 54,950 تومان 11% تخفیف
رب انار 280 گرمی مجید
62,900 تومان 64,000 تومان 2% تخفیف
روغن مایع سرخ کردنی کم جذب 1350 گرمی بهار
78,900 تومان 83,100 تومان 5% تخفیف
روغن سرخ کردنی کم جذب 2700 گرمی کیمبال
167,300 تومان
لوبیا قرمز 900 گرمی (استند آپ) گلستان
147,500 تومان 185,900 تومان 21% تخفیف
لپه بسته سلفونی 900 گرمی آذوقه
115,900 تومان 128,900 تومان 10% تخفیف
نخود بسته سلفونی 900 گرمی آذوقه
101,900 تومان 113,900 تومان 11% تخفیف
پنیر یواف ممتاز400 گرم پگاه
50,900 تومان 58,500 تومان 13% تخفیف
پنیر سفید گوسفندی لیقوان 400 گرمی رامک
145,500 تومان 147,100 تومان 1% تخفیف
تخم مرغ 9 عددی طلقی پارسیرنگ
41,220 تومان
تخم مرغ 30 عددی شقایق سرخه سار
110,500 تومان
بال و بازوی کبابی مکزیکی 500 گرمی پویا پروتیین
66,000 تومان
منبع: افق کوروش