طرز تهیه یتیمچه، غذایی ساده و خوشمزه

به گزارش تور چین ارزان، خبرنگارانـ یتیمچه یکی از غذا های سنتی ایرانی است و از انواع خوراک هاست که همراه با نان سرو می گردد. این غذای لذیذ از ترکیب بادمجان، گوجه، پیاز، سیب زمینی و... تهیه می گردد. از آن جایی که در ترکیبات این غذا گوشت وجود ندارد، به آن یتیمچه می گویند. این غذای خوشمزه به علت داشتن سبزیجات سرشار از خاصیت است؛ بعلاوه غذایی خوشمزه و کامل برای گیاه خواران و افرادی است که منع مصرف گوشت دارند.

طرز تهیه یتیمچه، غذایی ساده و خوشمزه

به گزارش خبرنگاران، برای تهیه یتیمچه دستور های متفاوتی وجود دارد. مثلا در بعضی از دستور ها علاوه بر بادمجان در ترکیب یتیمچه از کدو سبز هم استفاده می نمایند؛ بعلاوه بعضی سبزیجات داخل یتیمچه را خرد می نمایند و بعضی دیگر به صورت حلقه ای برش می زنند. در این مطلب طرز تهیه خوراک یتیمچه خوشمزه همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه یتیمچه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه یتیمچه

بادمجان: 4 عدد

سیب زمینی: 2 عدد

سیر: 5 حبه درشت

پیاز: 2 عدد

گوجه: 3 عدد

رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

آب غوره یا آب نارنج: نصف فنجان

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

روغن مایع: به مقدار دلخواه

آب جوش: یک و نیم لیوان

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح دهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به مقدار کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند.

نکات مربوط به بادمجان

همان طور که می دانید بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی هاست که در بسیاری از غذا ها از آن استفاده می کنیم. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان های چین اول بهره ببرید؛ چون بادمجان های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیده تر باشد، نشان از شیرین بودن آن است.

طرز تهیه یتیمچه

1 ـ برای آغاز کار سیب زمینی پوست گرفته شده را همراه با پیاز و گوجه فرنگی به صورت حلقه ای برش بزنید؛ سپس حبه های سیر را بعد از پوست کندن از وسط به دو قسمت تقسیم کنید و کنار بگذارید.

2ـ بادمجان ها را پوست کنید؛ سپس به صورت حلقه ای برش بزنید. حالا یک ماهی تابه گود را انتخاب کنید و حلقه های بادمجان را داخل ماهی تابه بچینید. ماهی تابه را بدون اینکه روغن به آن اضافه کنید، روی حرارت میانه اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا بادمجان ها کمی سبک شوند. بعد از این که آب بادمجان کشیده شد، یک تا دو قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کنید و صبر کنید تا بادمجان ها کمی طلایی شوند.

3 ـ بادمجان ها را از ماهی تابه خارج کنید و حلقه های سیب زمینی را کف ماهی تابه بچینید. اجازه بدهید سیب زمینی ها با همان روغن بادمجان کمی تفت بخورند.

4 ـ حالا حلقه های پیاز را روی سیب زمینی ها بچینید؛ سپس حلقه های بادمجان و بعد از آن حلقه های گوجه را روی هم بچینید. در آخر تکه های سیر را در قسمت های مختلف ماهی تابه پخش کنید.

5 ـ رب گوجه فرنگی را داخل یک کاسه بریزید و به آن نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، آب غوره و آب جوش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رب کاملا در آب جوش حل گردد. سپس این سس را داخل ماهی تابه و روی سبزیجات بریزید. درب ماهی تابه را بگذارید و شعله اجاق گاز را کم کنید تا یتیمچه کم کم بپزد و جا بیفتد. بعد از اینکه یتیمچه آماده شد، آن را داخل ظرف سرو بچینید و با نان تازه و سبزی خوردن میل کنید. نوش جان.

نکته

در تهیه این غذا روغن کمی به کار رفته است. اگر مایلید این غذا را کاملا رژیمی و بدون روغن تهیه کنید، می توانید همه سبزیجات را به صورت خام روی هم بچینید و بعد سس را به آن اضافه کنید تا بپزد.

منبع: فرارو
انتشار: 6 اسفند 1400 بروزرسانی: 6 اسفند 1400 گردآورنده: chinaro.ir شناسه مطلب: 2256

به "طرز تهیه یتیمچه، غذایی ساده و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه یتیمچه، غذایی ساده و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید