فواید و مضرات خوردن لبو در دوران بارداری

به گزارش تور چین ارزان، لبو رنگ قرمز و ظاهر جذابی دارد و حاوی اندازه زیادی آنتی اکسیدان، سدیم و اندازه کمی چربی است. طبع لبو معتدل است و منبع خوبی برای تامین اسید فولیک (Folic Acid) بدن به شمار میرود. به همین علت خوردن لبو در دوران بارداری، به مادران باردار توصیه می گردد که در ادامه با بعضی خواص آن آشنا خواهید شد.

فواید و مضرات خوردن لبو در دوران بارداری

فواید خوردن لبو در دوران بارداری

1. افزایش اندازه آهن خونکم خونی در تمام طول زندگی یک خانم می تواند مشکل ساز باشد، اما این مسئله در دوران بارداری جدی تر است. خوردن لبو در دوران بارداری، اندازه آهن خون را افزایش می دهد و آهن نیز با افزایش اندازه هموگلوبین خون به طور موثری از کم خونی جلوگیری خواهد نمود.

2. تقویت استخوان هابارداری موجب مصرف ذخایر کلسیم بدن مادر می گردد. اما نگران نباشید، چون در این مورد هم خوردن لبو کارساز است. لبو حاوی میزان زیادی کلسیم و سیلیس است که به جلوگیری از تجزیه استخوان ها و پوک شدنشان یاری نموده و اندازه استقامت فیزیکی زنان باردار را به اندازه قابل توجهی افزایش می دهد. علاوه بر این تورم دردناک مفاصل را که در اثر اضافه وزن در بارداری بروز می نماید، می توان با خواص ضدالتهابی لبو تا حدود زیادی کاهش داد.

3. رشد مناسب جنین با اسید فولیکیکی از مهم ترین مواد مغذی که جنین باید در رحم مادر دریافت کند، اسید فولیک است. وجود ذخایر کافی اسید فولیک در بدن مادر، به جهت رشد بافت ها و تشکیل و توسعه ستون فقرات جنین، به خصوص در سه ماهه اول، امری ضروریست. لبو به عنوان منبعی عالی از اسید فولیک می تواند خطر نقایص تولد را تا حدود زیادی کاهش دهد.

4. بهبود عملکرد سیستم گوارشیبوست و اسیدی شدن سیستم گوارش، مسئله ای شایع در میان زنان باردار است. چغندر قرمز به عنوان منبعی غنی از فیبر، ملین، نرم نماینده و ادرار آور بوده و در کاهش اختلالات گوارشی بسیار مؤثر عمل می نماید. در ضمن فیبر فراوان این سبزی پر خاصیت، کاهش دهنده مؤثر چربی خون و درمان نماینده التهاب مجاری ادرار است.

5. بهبود سلامت کبدرنگدانه ای مغذی به نام بتاسیانین در چغندر قرمز وجود دارد که باعث حذف مواد سمی از کبد و خون شده و به پیشگیری از رسوب اسید های چرب در کبد یاری می نماید. یک کبد سالم، عملکرد مناسب سیستم گوارش و بعلاوه بدنی سالم و مناسب برای دوران بارداری را به ارمغان می آورد.

بعلاوه چغندر قرمز سرشار از کربوهیدرات ها، ویتامین A ،B، C و پروتئین است. مصرف لبو در بارداری باعث کاهش فشار خون و نیز تصفیه خون می گردد. ناگفته پیداست که تمام این موارد در رشد یک جنین سالم بسیار مؤثرند.

عوارض مصرف لبو در بارداریدقت داشته باشید که خوردن هر کدام از میوه ها یا سبزیجات در دوران بارداری باید به صورت متعادل باشد، چون ممکن است مصرف بیش از حد آن ها عوارض جانبی زیادی داشته باشد. برای مثال، مصرف بیش از حد چغندر قرمز می تواند به خاطر نیترات، بتائین و فیبر موجود در این خوراکی، مسائل جدی گوارشی و عوارضی نظیر اسهال، استفراغ و تهوع را ایجاد کند.

در ضمن در صورت بروز علایم هر گونه آلرژی، به هیچ وجه نباید مصرف این سبزی را ادامه دهید.

سخن آخربا وجود تمام فواید ذکر شده، ضروری است که مادران باردار در خصوص اندازه خوردن لبو در دوران بارداری با پزشک خود مشورت نمایند. اندازه مصرف با توجه به توصیه های پزشک متخصص و بر اساس نیازهای بدن فرد تعیین می گردد.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 18 آبان 1400 بروزرسانی: 18 آبان 1400 گردآورنده: chinaro.ir شناسه مطلب: 2141

به "فواید و مضرات خوردن لبو در دوران بارداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید و مضرات خوردن لبو در دوران بارداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید