قیمت باورنکردنی فست فود یک سال قبل! ، وقتی همبرگر 18 هزار تومان بود!
به گزارش تور چین ارزان، رنج، گوشت قرمز، مرغ و روغن اصلی ترین اجزاء غذاهای ایرانی هستند که همگی شامل تغییر در قیمت شده اند. شاید تا سال گذشته یک کارمند با حقوق خود حداقل 5 وعده را به راحتی در رستوران ها می گذراند اما در حال حاضر با کلی حساب کتاب برای خانواده 4 نفر خود شاید یک شب را بتواند برنامه ریزی کند.
توسعه نیوز نوشت: در این گزارش به آنالیز مقایسه قیمت فست فود در سال گذشته و سال جاری پرداخته ایم.
در این روزها شاهد افزایش چشمگیر قیمت همه اقلام اساسی و غیر اساسی هستیم. گرانی پای خود را در همه صنف ها باز نموده است و مردم ناراضی از شرایط موجود هستند اما جزء مقایسه قیمت کاری از دستشان بر نمی آید.
یکی از تغییر قیمت های نامحسوسی که رخ داد قیمت فست فود و رستوران ها است که با نگاه کردن قیمت ها شگفت زده شدیم و هوش از سرمان رفت. فست فودها یکی از پاتوق های جوانان است که در سرانجام روز کاری یا زمانی که عجله دارند با سفارش سریع به غذا می رسند. با آنالیز ها شاهد تغییرات صد درصدی هزینه ها و افزایش 30درصدی قیمت غذاهای عرضه شده نسبت به سال گذشته هستیم.
رنج، گوشت قرمز، مرغ و روغن اصلی ترین اجزاء غذاهای ایرانی هستند که همگی شامل تغییر در قیمت شده اند. شاید تا سال گذشته یک کارمند با حقوق خود حداقل 5 وعده را به راحتی در رستوران ها می گذراند اما در حال حاضر با کلی حساب کتاب برای خانواده 4 نفر خود شاید یک شب را بتواند برنامه ریزی کند.
در کنار سرگرمی غذای حاضری و رستورانی برای برخی افراد به علت کمبود وقت لازم است؛ شاغل بودن همزمان برخی زوج ها، باعث شده تا بسیاری از مردم فرصت تهیه غذاهای خانگی را نداشته باشند. در کل دنیا خرید فست فود مریدان خود را دارد که انگار برای ما این قلم هم از کار افتاده است.
از شروع سال تا به امروز حتی قیمت نان باگت هم دستخوش تغییر شد و در راستای همین لزوما قیمت های اصلی هم تغییر کردند. قیمت یک سیب زمینی ساده به بیش از 50 هزار تومان رسیده است و علاقه مندان به این خوراکی مورد علاقه هم به مشکل خوردند.
در سال گذشته قیمت یک هات داگ معمولی بین 13 تا 22 هزار تومان بود اما اکنون 67 تا 75 هزار تومان در رستوران ها به فروش می رسد. بعلاوه قیمت همبرگر در سال گذشته 18 تا 35 هزار تومان فروخته می شد اما کمترین قیمت در سال تازه برای این غذا 120 هزار تومان است.
پیتزا که همواره مورد علاقه همه است در سال گذشته چیزی حدود 15 تا 75 هزار تومان خریداری می شد اما در فست فودی معمولی حداقل ترین قیمت پیتزا 135 هزار تومان به فروش می رسد و تا 300 هزار تومان هم به دست مشتری می رسد.
فلافل ساده ترین و مقرون به صرفه ترین نوع فست فود حساب می گردد که در سال گذشته 10 تا 25 هزار تومان خرید آن قیمت داشت اما اکنون در رستورانی آبادانی چیزی حدود 35 تا 57 هزار تومان با 4قرص فلافل به فروش می رسد. تا سال گذشته بیشتر فلافل فروشی ها شامل سلف رایگان هم بودند تا مشتری هرچقدر مخلفات دلش میخواست برای ساندویچ خود پر می کرد ولی الان از این خبرها نیست و اگر باشد هم 2 برابر آن قیمت ها محاسبه می گردد؛ فروشندگان سس را به راحتی در اختیار مشتری می گذاشتند اما حال سس ها را در پشت پیشخوان خود قایم مینمایند تا دست خریدار برای برداشتن بیش از 1 دانه باز نباشد.
گفتنی است قیمت های جدول زیر به تومان است.
بیشترین و عجیب ترین تفاوت قیمت مخصوص استیک است که در سال گذشته 30 تا 43 هزار تومان به فروش می رسید اما اکنون در برخی مغازه ها که لاکچری هم به حساب می آیند بیش از 500 هزار تومان قیمت دارد.
شرایط رستوران های سنتی اگر بدتر از فست فودی ها نباشد، بهتر نیست. با سری به رستوران هایی که غذای سنتی و ایرانی ارائه می نمایند متوجه می شویم این رستوران ها هم با تغییر قیمت همراه بودند؛ تغییر قیمتی بیش از فست فودی ها! حداقل تغییر قیمت 30 تا 40 درصد است. قیمت پلو خورش های ایرانی 30درصد، قیمت انواع کباب مرغ و گوشت 40درصد و قیمت سالادها 20درصد بالا رفته است.
با افزایش قیمت ها باز هم فروشندگان راضی نیستند و معتقدند اگر انتظار سود قبل را داشته باشند قیمت ها را باید 60 درصد افزایش می دادند که با این وجود هر روز رستوران ها خالی تر از روز قبل می شدند. با وجود نوسانات قیمت در حال حاضر مشتری ها جایگاهی در رستوران ها ندارند و دغدغه آن ها برای خرج کردن مایحتاج اصلی مردم است.
منبع: عصر ایران