کمیته ملی گردشگری خوراک تشکیل شد
به گزارش تور چین ارزان، مدیرکل دفتر همکاری وتوافق های ملی گردشگری ضمن اعلام شروع به کار رسمی کمیته ملی گردشگری خوراک، ابعاد، ساختار، برنامه ها و نتایج فعالیت این کمیته را تشریح کرد.
برای سفر با بلیط ارزان پوکت همراه ما باشید. هیچ جا بهتر از سواحل زیبای تایلند نمیتواند خستگی را از تن شما بدر کند و تجربه آرامش را به شما بدهد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، لیلا اژدری پیرو برگزاری نشست ویدئو کنفرانس با ادارات کل استانی با موضوع معرفی و تشریح شروع به کار کمیته ملی گردشگری خوراک گفت: گردشگری خوراک یکی از انواع گردشگری است که می تواند ضمن تنوع بخشیدن به سبد محصولات گردشگری کشورمان سبب شناسایی و احیای دامنه وسیعی از انواع و اقسام غذا های محلی و نوشیدنی گردد که می توانند به عنوان محصولی جذاب به گردشگران داخلی و خارجی ارائه گردد.
وی با بیان اینکه موضوع راه اندازی کمیته ملی گردشگری خوراک به پیشنهاد اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان انجام گرفته است، به بعضی از اقدامات اجرا شده در این زمینه اشاره نمود و گفت: انجام مطالعه در خصوص گردشگری غذا در کشور های دیگر، برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان گردشگری غذا و کسب تجارب آنها، نشست با اتحادیه های مرتبط با حوزه غذا، مذاکره با بعضی از دانشگاه ها برای تدوین برنامه راهبردی، تهیه برنامه چشم انداز و پلن های اجرایی یک ساله و سه ساله، نهایی کردن گام پژوهشی با مرکز پژوهشگاه میراث فرهنگی، مذاکره با دستگاه ها و نهاد ها برای همکاری و حمایت از طرح، هماهنگی با جامعه آژانس داران برای ایجاد بسته سفر تخصصی گردشگری غذا و نیز هماهنگی و برنامه ریزی با جامعه بوم گردی برای برگزاری رویداد های غذا و آئین های مرتبط از جمله اقدامات اجرا شده در این زمینه به شمار می آیند.
اژدری همچنین اقدام به منظور تهیه اطلس خوراک ایرانی را نیز به عنوان یکی از مهم ترین برنامه های اجرایی کمیته ملی گردشگری خوراک نام برد و گفت: اطلس خوراک ایرانی که اجرای فاز دوم آن شروع شده است؛ یک فرهنگ جامع از انواع خوراکی ها و نوشیدنی های مناطق مختلف ایران است که افزون بر پیشینه، تنوع و روش های تهیه، خواص و فواید آن ها را سازگار با جغرافیای پهناور ایران معرفی می نماید.
وی اعلام کرد: علاوه بر اقدام به منظور تهیه اطلس خوراک ایرانی به عنوان یکی از برنامه های اصلی کمیته ملی گردشگری خوراک، کوشش برای تهیه برنامه تلویزیونی گردشگری خوراک، استارت آپ غذایی، ثبت میراث ناملموس و همچنین برگزاری تور های گردشگری غذا نیز از جمله سایر برنامه های کوتاه مدت کمیته مذکور به شمار می آید.
مدیرکل دفتر همکاری و توافق های ملی گردشگری گفت: گردشگران بسیاری هستند که از تجربه غذا های سنتی کشور ها و شهر های دیگر به مثابه شناخت ذائقه فرهنگی آن جامعه لذت می برند و از دریچه غذا به احساسات فرهنگی و دانش سنتی مردم می نگرند. غذا های ایرانی، بخشی از فرهنگ اصیل مردم ایران است که از درون ساختار فرهنگی و الگو های اجتماعی و مالی قومیت های مختلف آن نشأت گرفته است؛ از این رو شناسایی و احیای سنتی طبخ غذا های ایرانی در هر منطقه و ترویج فرهنگ غذا های بومی از منظر ملی و بین المللی از جمله اهداف اطلس خوراک ایرانی است.
اژدری یادآور شد: هر نقطه کشورمان سفره غذایی خاص خود را دارد؛ از این رو باید تمام ظرفیت های غذایی ایران با تحقیقات میدانی معین گردد؛ چرا که بسیاری از غذا ها در آستانه انقراض هستند و انتظار می رود در این اطلس غذایی تفاوت های غذایی و تنوع غذایی از نقاط مختلف کشور شناسایی و سپس تجاری سازی و برندسازی گردد.
مدیر کل دفتر همکاری و توافق های ملی گردشگری با بیان اینکه غذا های بومی و سنتی در یک متن فرهنگی فراوری می شوند و شیوه طبخ آن ها، برآمده از فضای جغرافیایی و تاریخی یک منطقه است و همانند دیگر مصنوعات فرهنگی، بیانگر هویت قومی، نژادی و ملی مردم آن منطقه به شمار می آید، گفت: این میراث ناملموس فرهنگی، حافظ تنوع فرهنگی و ضامن توسعه پایدار است و این ظرفیت را دارد تا در کنار میراث فرهنگی ملموس، یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری هر منطقه ای باشد.
اژدری یادآور شد: هم اکنون افراد علاقه مند اعم از بخش خصوصی و دولتی و نیز ادارات کل استانی می توانند با مراجعه به سایت foodatlas.ir جهت عضویت و ثبت خوراک ها و نوشیدنی های بومی منطقه خود و رویداد های مرتبط اقدام کنند.
مدیر کل دفتر همکاری و توافق های ملی گردشگری در خاتمه گفت: در ضمنً تشکیل شورای راهبری و سیاست گزاری گردشگری خوراک نیز با حضور فعالان صنعت گردشگری و سایر دستگاه های ذیربط و ذی مدخل در دستور کار است.
منبع: خبرگزاری دانشجو