اسفناج خام بهتر است یا پخته؟
به گزارش تور چین ارزان، یکی از خواص اسفناج این است که دارای مقادیر زیادی ویتامین K1 است. ویتامین K1 نقش های اساسی زیادی در بدن دارد که مهم ترین آن در انعقاد خون است.
از جمله خواص اسفناج می توان به سلامت قلب، مغز، چشم و درمان یبوست، کم خونی، فشار خون بالا و دیابت اشاره نمود. اسفناج از بروز آسم و پوکی استخوان جلوگیری نموده و برای کاهش وزن بسیار مفید است. در این مطلب از خبرنگاران به سوال اسفناج خام بهتر است یا پخته پاسخ می دهیم.
بعضی از خواص بی شمار اسفناج
- یاری به دفع سموم بدن
- سلامت و تقویت استخوان ها
- افزایش قوه بینایی
- ضد سرطان
- کنترل فشار خون
- محافظت در برابر ابتلا به بیماری های قلبی
- کاهش احتمال آلزایمر
- تقویت سیستم ایمنی
- سلامت سیستم گوارشی
- خواص اسفناج برای لاغری
- کاهش کلسترول خون
- کم خونی
- کنترل تیروئید
- ضد انعقاد خون
- سلامت کبد و درمان کبد چرب
- درمان سرماخوردگی و آنفلونزا
- درمان افسردگی
- درمان بی خوابی
- خواص اسفناج برای پوست و زیبایی
- جلوگیری از پیری زودرس
- خواص اسفناج برای مو
- درمان یبوست
- کنترل دیابت
مضرات اسفناج
- اسفناج ضرر خاصی برای بدن ندارد، اما اگر در بعضی شرایط از اسفناج استفاده شود، ممکن است خطرناک باشد.
- اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه مناسب نیست. ضمن آنهایی که سرد مزاج هستند، باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند.
- افراد مبتلا به اسهال نباید اسفناج مصرف نمایند زیرا اسفناج به علت خاصیت ملین بودنش موجب تشدید اسهال می شود.
- زیاده روی در مصرف اسفناج موجب بروز آکنه در بعضی از افراد می شود. بنابراین همیشه باید نه تنها در مصرف اسفناج بلکه در مصرف هر ماده غذایی تعادل را درنظر داشت.
- افراد مبتلا به نفریت، نقرس، روماتیسم، بیماری های کبد و صفراوی و روده اثنی عشر در مصرف اسفناج احتیاط نمایند.
- در صورت مصرف داروهای رقیق نماینده خون از مصرف اسفناج اجتناب کنید زیرا باعث لخته شدن خون می شود.
اسفناج خام یا پخته؟
پاسخ این سوال بسته به خواصی که می خواهید از اسفناج دریافت کنید فرق دارد اما به طورکلی طریقه مصرف اسفناج خام یا پخته تفاوت هایی دارد.
در کل پختن سبزی ها می تواند آنتی اکسیدان موجود در آن ها را بالا ببرد. چون گرم کردن سبزیجات باعث می شود دیوار سلول های آن ها شکسته شود و به آزاد کردن آنتی اکسیدان آن ها یاری می نماید؛ بنابراین برای مقابله با بیماری های قلب و ریه مصرف اسفناج پخته بهتر است.
اسفناج پخته بعلاوه ماده ای به نام لوتئین دارد که از بیماری آب مروارید و انحطاط ماکولا جلوگیری می نماید.
اسفناج باعث تقویت استخوان ها می شود. چه پخته باشد چه خام! ولی پخته اش مقوی تر است.
پختن این سبزیجات باعث آزادسازی کلسیم گرفتار شده در اسید اگزالیک می شود و جذب کلسیم را افزایش می دهد. برای مثال سه لیوان اسفناج خام دارای 90 میلی گرم کلسیم است درحالی که تنها یک لیوان اسفناج پخته سه برابر کلسیم موجود در سه لیوان خام آن را دارد یعنی 259 میلی گرم.
پختن اسفناج بعلاوه منیزیم و آهن موجود در آن را بالا می برد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب هشدار، این لباس زیر شما را بیمار می نماید! را بخوانید.
منبع: پیام دلتا