کدام کشورها بالاترین سود و ضرر را از جنگ تکنولوژیک بین آمریکا و چین تجربه می نمایند؟
به گزارش تور چین ارزان، جنگ تکنولوژیک بین چین و ایالات متحده لحظه به لحظه سنگین تر می گردد در این میان برخی کشورها نافع و برخی متضرر می شوند.
به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، جنگ تکنولوژیک بین آمریکا و چین به جنگ تجاری منتج شده و این روزها بسیاری از کشورهای آسیایی نیز به اشکال مختلف از این درگیری ها متضرر یا نافع می شوند.
درواقع در حالی که در اثر آسیب های تجاری آسیا به دلیل کاهش تجارت، برخی کشورها متضرر می شوند، برخی دیگر از بازیکنان منطقه ای می توانند در دراز مدت از این شرایط سود ببرند. سه صنعت عمده را که می توان به عنوان میدان جنگ تجاری در نظر گرفت شامل: فناوری، خودروسازی و کشاورزی است.
بخشی که در جنگ تجاری بزرگترین اهمیت را دارد، تکنولوژی است و انتظار می رود که این اهمیت لحظه به لحظه تشدید گردد. اکثر تعرفه ها روی اجزای الکترونیکی و ماشین آلات اجرا می گردد و در نهایت محصولاتی مانند تلفن های همراه و لپ تاپ ها را پوشش می دهد.
بخش فناوری نقش مهمی در جنگ تجاری ایفا می نماید، زیرا الکترونیک و اجزای مرتبط با آن به بزرگترین دسته واردات ایالات متحده از چین مربوط می شوند و واشنگتن قصد دارد برنامه توسعه پکن2025 را فلج کند.
کدام کشورها سود می برند؟
کشورهای ویتنام، مالزی و تایلند می تواند مزایای بلند مدتی را در برخی از بخش های مهم صنایع خود مانند فناوری و خودرو تجربه نمایند. ویتنام و مالزی می توانند شاهد رشد تجارت به ویژه در فراوری محصولات میان رده مثل تلفن های همراه و لپ تاپ ها باشند.
شرکت های سرشناس و فعال در حوزه الکترونیک دو کشور می توانند با سرمایه گذاری های آهسته و پیوسته فعالیت های تجاری و سرمایه گذاری های بین المللی خود را توسعه دهند.
افزون بر این ها، تعرفه های آمریکا در قطعات خودرو چینی نیز تنظیمات و زنجیره تقاضا را به نفع برخی از بازیکنان منطقه ای مانند تایلند و مالزی تغییر می دهد.
ایالات متحده آمریکا بزرگترین مصرف نماینده خودرو در دنیا است و در حال حاضر تعرفه های مربوط به قطعات خودرویی را که به ناچار فراورینمایندگان چینی را تحت فشار قرار می دهد، تعریف می نماید که این امر منجر به تنوع مجدد سرمایه گذاری و تعدیل زنجیره تامین به سمت برخی از همسایگان چین خواهد شد.
فضای اتومبیل سازی در تایلند به دلیل ارتباطات تجاری متنوع این کشور با ایالات متحده، ژاپن و سایر نقاط آسه آن، سود می برد. طبق گزارش صندوق بین المللی پول، فراوری نمایندگان قطعات محلی باید بتوانند سهم بازار از رقبای چینی را دریافت نمایند.مالزی دارای بیش از 800 فراوری نماینده قطعات کامپوزیتی و یک شبکه صادراتی کامپوزیتی متنوع است که می تواند مزیت بزرگی برای این بخش باشد.
کدام کشورها ضرر می نمایند؟
برخی از کشورهای آسیایی که به شدت وابسته به حمل و نقل چین هستند،ممکن است در کوتاه مدت دچار مشکل شوند. کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی، تایوان و سنگاپور از این گروهند.
زنجیره تامین در آسیا فوق العاده یکپارچه است و در نتیجه هر نوع کاهش در عرضه و تقاضا بسیاری از اعضای این زنجیره را آسیب پذیر می نماید. بر همین اساس، به عنوان یک نتیجه کوتاه مدت از جنگ تجاری، انتظار می رود، ابعاد و پیامدهای این موضوع منطقه بسیار گسترده باشد.
به طور کلی اختلال در آسیا به دلیل جنگ تجاری ایالات متحده و چین اجتناب ناپذیر است.بخشی از این آسیب پذیری به نحوه تصمیم گیری شرکت های آسیایی برای باز تنظیم فعالیت هایشان مرتبط خواهد بود.
با تور چین بهترین سفر را تجربه کنید
با این حال، محتمل است تایوان و کره جنوبی کمتر ضربه بخورند چرا که در فراوری تجهیزات با دقت بالا تخصص دارند.
ایالات متحده اخیرا تعرفه های اضافی را در حدود 250 میلیارد دلار از واردات چینی اعمال نموده است، با این حال، دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، تهدید نموده است که مقادیر این تعرفه ها را تا 500 میلیارد دلار افزایش می دهد. البته در سوی دیگر ماجرا، پکن با تعرفه های اضافی 110 میلیارد دلاری با واردات ایالات متحده مقابله می نماید.
منبع: انتخاب